Μίνιμουμ συνεννόησης ζητεί από τα κόμματα ο Κ. Παπούλιας

Μίνιμουμ συνεννόησης ζητεί από τα κόμματα ο Κ. Παπούλιας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για την επίτευξη μίνιμουμ συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τόσο προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κάρ. Παπούλιας, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, αναφέρθηκε σε «κρίσιμη κατάσταση», παραπέμποντας όχι μόνο στα της οικονομίας αλλά, επικαλούμενος και τη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών, και στα εθνικά ζητήματα, τα οποία, όπως είπε, βρίσκονται σε «κρίσιμη στιγμή». «Επιβάλλεται ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και των διεθνών προβλημάτων της χώρας», τόνισε προς τον κ. Αλ. Τσίπρα και πρόσθεσε ότι «εάν υπάρξει αυτό που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό, την πολιτική συναίνεση και την ενότητα του πολιτικού κόσμου για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα, νομίζω ότι όλα τα άλλα θα τα βρούμε».

Λίγες ώρες αργότερα, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, επανέλαβε την έκκλησή του: «Κύριε πρωθυπουργέ, νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή