Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη 6.000 ανέργων

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη 6.000 ανέργων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Πρόκειται για επέκταση του προηγούμενου προγράμματος για 5.000 ανέργους που άνοιξε και…έκλεισε μέσα σε λίγες ώρες, με σημαντικά προβλήματα αλλά και παράπονα από τις επιχειρήσεις που προσπαθούσαν να κάνουν αίτηση συμμετοχής αλλά δεν κατάφερναν να μπουν στο σύστημα. Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα καλύφθηκε μέσα σε τέσσερις ώρες, από 4.156 επιχειρήσεις.

Το νέο -τροποποιημένο- πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα από τον ΟΑΕΔ έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, για την κάλυψη κατά ανώτατο όριο 2 θέσεων, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα (ημέρες ασφάλισης). Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή