Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 9:41 το πρωί στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και 286 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός που σημειώθηκε μεταξύ Αργοστολίου και Ληξουρίου είχε εστιακό βάθος στα 19 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 09.57 ακολούθησε μετασεισμός, 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 17 χλμ. νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο ίδιος εστιακός χώρος που είχε δώσει τους σεισμούς του περασμένου χειμώνα. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, χωρίς να ανησυχούν.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκκάτος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς είναι ένα φαινόμενο που πια το έχουν συνηθίσει όλοι οι κάτοικοι του νησιού». Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή