Η σύσταση ΑΕΕΑΠ ανοίγει σε ξένους επενδυτές την αγορά ακινήτων της Ινδίας

Η σύσταση ΑΕΕΑΠ ανοίγει σε ξένους επενδυτές την αγορά ακινήτων της Ινδίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Μόντι στην Ινδία έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό και στην αγορά ακινήτων, καθώς μετά τις κινήσεις που έγιναν πρόσφατα για τη διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), πλέον τίθεται επί τάπητος το άνοιγμα της ινδικής αγοράς στους ξένους επενδυτές. Συγκεκριμένα, έχοντας θέσει στόχο την ανάπτυξη «έξυπνων» πόλεων και την ανέγερση μιας κατοικίας για κάθε πολίτη της χώρας έως το 2019, η ινδική κυβέρνηση έσπευσε να χαλαρώσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ανάπτυξη ακινήτων και τις κατασκευές από ξένους ομίλους. Συγκεκριμένα, πλέον οι ξένες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων θα μπορούν να εμπλέκονται σε επενδυτικά σχέδια μεγέθους τουλάχιστον 20.000 τ.μ., έναντι ελάχιστου ορίου 50.000 τ.μ. που ίσχυε μέχρι πρότινος. Αντίστοιχα, απαλείφθηκε εντελώς και το ελάχιστο όριο οικοπέδου που ίσχυε, ενώ μειώθηκε στο μισό (4 εκατ. ευρώ) και το ελάχιστο επιτρεπόμενο ύψος επένδυσης.

Από τον Απρίλιο του 2000 μέχρι σήμερα, οι άμεσες ξένες επενδύσεις για την κατασκευή κατοικιών και συνοικιών στην Ινδία ανέρχονται σε 18,65 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μέρος των προεκλογικών εξαγγελιών του προέδρου Μόντι ήταν το άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας σε περισσότερα ξένα επενδυτικά κεφάλαια με κατεύθυνση σε κλάδους της οικονομίας που δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή