Μεγάλη επένδυση στη Σόφια από Danaos – Fourlis

Μεγάλη επένδυση στη Σόφια από Danaos – Fourlis

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ελληνικών ομίλων των τελευταίων δεκαετιών στα Βαλκάνια εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στη Σόφια της Βουλγαρίας. Πρόκειται για το επενδυτικό κέντρο Sofia Ring Mall που βρίσκεται στη νοτιότερη ζώνη του Sofia Ring Road, ακριβώς δίπλα από το κατάστημα ΙΚΕΑ, και αποτελεί επένδυση που ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ με τον συνολικό χώρο ενοικίασης να καλύπτει 105.000 τ.μ. Οι επενδυτές του συγκεκριμένου project είναι ο όμιλος Danaos, με δραστηριοποίηση στον ναυτιλιακό τομέα, και ο όμιλος Fourlis, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους retail στα Βαλκάνια, όπου αναπτύσσει τις αλυσίδες ΙΚΕΑ, Intersport και New Look. Να σημειωθεί πως το νέο εμπορικό κέντρο και το IKEA του ομίλου Fourlis που λειτουργεί από το 2011 αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου project για την περιοχή, που ξεκίνησε ο Ιωάννης Κούστας πριν από 11 χρόνια, προχωρώντας σταδιακά στην απόκτηση των σχετικών οικοπέδων. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει περαιτέρω οικιστική και εμπορική ανάπτυξη, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί επένδυση που θα υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του εμπορικού κέντρου Νίκος Ξεθάλης: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στα Βαλκάνια αλλά και εφάμιλλο των αντίστοιχων εμπορικών κέντρων που υπάρχουν στις πρωτεύουσες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ δημιουργήθηκαν 1.600 θέσεις εργασίας. Στοχεύουμε σε ετήσια βάση στην επίσκεψη 9 εκατομμυρίων πολιτών».

Το Sofia Ring Mall περιλαμβάνει περισσότερα από 200 καταστήματα, με έντονη την ελληνική παρουσία, καθώς χώρους αξιοποιούν επιχειρήσεις όπως ο όμιλος Φάις (Puma, Adidas κ.ά.) αλλά και η Vivartia, που θα έχει κατάστημα Flocafe στο εμπορικό κέντρο. Τα Notos Galleries εισέρχονται για πρώτη φορά στην τοπική αγορά, με το 6.000 τ.μ. κατάστημά τους στο Sofia Ring Mall να διαθέτει 100 διεθνείς μάρκες σε ρούχα, 50 διάσημες μάρκες σε αξεσουάρ, τσάντες και παπούτσια, αλλά και 100 μάρκες καλλυντικών και αρωμάτων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Σόφια τα καταστήματα λειτουργούν και τις Κυριακές, ενώ εκτιμάται πως το 50% του τζίρου των εμπορικών κέντρων της χώρας γίνεται τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT