«Χαμένο ευαγγέλιο» για τη ζωή του Χριστού

«Χαμένο ευαγγέλιο» για τη ζωή του Χριστού

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το είχαν υπαινιχθεί ο Νίκος Καζαντζάκης, καθώς και ο Νταν Μπράουν στον «Κώδικα ντα Βίντσι», τώρα όμως η θεωρία επανέρχεται: ο Ιησούς όχι μόνο είχε παντρευτεί μυστικά τη Μαρία Μαγδαληνή, αλλά είχε και δύο παιδιά.

Αυτό ισχυρίζονται οι συγγραφείς του «Χαμένου ευαγγελίου», που κυκλοφορεί αύριο στις ΗΠΑ και το οποίο απειλεί να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε τα τελευταία 2.000 χρόνια για τη ζωή του Χριστού. Αντλώντας στοιχεία από ένα χειρόγραφο ηλικίας 1.500 ετών, γραμμένο στην αραμαϊκή, που φυλάσσεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, οι συντάκτες λένε ότι η ιστορία ήταν πάντα εκεί, απλώς εμείς αρνούμασταν να τη δεχθούμε. «Αυτό που φοβόταν το Βατικανό και υποπτευόταν ο Νταν Μπράουν έγινε πραγματικότητα το 2014» ξεκινάει το βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Γιορκ στον Καναδά και του ντοκιμεντερίστα Σίμτσα Γιακομποβίτσι. «Πιάνοντας σκόνη στα ράφια της Βρετανικής Βιβλιοθήκης υπάρχει ένα έγγραφο, που μας περιγράφει τα άγνωστα χρόνια του Ιησού. Σύμφωνα με αυτό το χειρόγραφο, που ανακαλύψαμε, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, αρραβωνιάστηκε, παντρεύτηκε, είχε σεξουαλικές σχέσεις και έκανε παιδιά», ανάφερε ένας από τους συγγραφείς, διευκρινίζοντας πως δεν είναι στις προθέσεις τους να επιτεθούν στα θρησκευτικά πιστεύω οποιουδήποτε. «Απλώς αποκαλύπτουμε ένα κείμενο», συμπλήρωσε.

Από αιγυπτιακό μοναστήρι

Το επίμαχο χειρόγραφο ονομάζεται «Εκκλησιαστική ιστορία του Ζαχαρία του Ρήτορα», γραμμένο σε κατεργασμένο δέρμα ζώου, το οποίο εισήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1847 όταν το Βρετανικό Μουσείο το αγόρασε από κάποιο αιγυπτιακό μοναστήρι. Οι μελετητές λογόκριναν το κείμενο και αποφάσισαν να το χαρακτηρίσουν αδιάφορο από ιστορικής απόψεως. Λίγα χρόνια νωρίτερα, όμως, οι Ουίλσον και Γιακομποβίτσι του έριξαν μια ματιά και αποφάσισαν το αντίθετο.

Το βιβλίο έχει κεντρικό ήρωα έναν Ιωσήφ, ο οποίος έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με τον Ιησού. Απεικονίζεται ως σωτήρας και φέρεται πως είχε μια γυναίκα ονόματι Ασενέθ, η οποία προφανώς εκπροσωπεί τη Μαρία Μαγδαληνή. Αύριο οι δύο συγγραφείς θα δώσουν συνέντευξη Τύπου καθώς το πόνημά τους έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, από τηλεοπτικά δίκτυα μέχρι εφημερίδες όπως η «Ουάσιγκτον Ποστ» και οι «Κυριακάτικοι Τάιμς» του Λονδίνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή