Attica Bank: Eνδιαφέρον από μακροπρόθεσμους επενδυτές

Attica Bank: Eνδιαφέρον από μακροπρόθεσμους επενδυτές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβολή εκ νέου, για περίπου ένα μήνα, της κρίσιμης γενικής συνέλευσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank κατά 434 εκατ. ευρώ, αποφάσισε χθες η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Πηγές της διοίκησης αναφέρουν ότι η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για συζητήσεις με επενδυτές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ισχυρό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην αύξηση έχουν εκδηλώσει νέοι επενδυτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για θεσμικά χαρτοφυλάκια μακροπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα. Επιδίωξη της διοίκησης είναι το ΤΣΜΕΔΕ, που σήμερα ελέγχει το 51,3% των μετοχών της τράπεζας, να διατηρήσει την καταστατική του μειοψηφία δίνοντας, ωστόσο, όλο τον απαιτούμενο χώρο στον νέο μέτοχο ώστε να εισφέρει τεχνογνωσία σε κρίσιμους για τις λειτουργίες της τράπεζας τομείς. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου του ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη, οι οποίοι συμφώνησαν για την ανάγκη εξεύρεσης ενός αξιόπιστου στρατηγικού επενδυτή καθώς και την ανάγκη για τη λειτουργία της τράπεζας με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια και τη διοίκησή της από ανθρώπους της αγοράς.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ριζικού εκσυγχρονισμού που επιδιώκει η διοίκηση, την προηγούμενη εβδομάδα το Δ.Σ. της τράπεζας αποφάσισε να αναθέσει στις συμβουλευτικές εταιρείες Boston Consulting Group, Egon Zehnder International και Planet την εκπόνηση σχετικού σχεδίου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν ριζικές αλλαγές στη συνολική οργανωτική δομή της Τράπεζας Αττικής, τον τρόπο οργάνωσης – στελέχωσης και την εταιρική διακυβέρνηση. Οπως έγραψε η «Κ» (6/11) προτεραιότητα της διοίκησης αποτελεί η «κεντροποίηση» κρίσιμων τομέων όπως αυτός των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες για την κεντρική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, με στόχο το νέο σύστημα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τις αρχές του επόμενου Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή