Μεταστροφή Καρατζαφέρη που παραμένει στην ηγεσία

Μεταστροφή Καρατζαφέρη που παραμένει στην ηγεσία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε τελικώς ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, μεταβάλλοντας την αρχική δήλωση που έκανε μετά την αποκάλυψη ότι είναι ιδιοκτήτης δύο offshore εταιρειών οι οποίες ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην αγορά αμυντικού υλικού. «Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι. Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα», είπε χθες (ΑΝΤ1) και τόνισε επί λέξει ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος», υπαναχωρώντας από την αρχική του τοποθέτηση ότι «θα διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια», η οποία είχε ερμηνευθεί ως προαναγγελία παραίτησης.

Το κλίμα, ωστόσο, στον ΛΑΟΣ είναι πλέον πολύ βαρύ. Είναι ενδεικτικό ότι ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Γεωργίου, σε συνέντευξή του («Παραπολιτικά») θέλησε να διαφοροποιήσει απολύτως τη δική του θέση, λέγοντας πως «δεν έχω καμία σχέση με τις προσωπικές υποθέσεις του κ. Καρατζαφέρη».

Σε κάθε περίπτωση, νεότερα για την υπόθεση Καρατζαφέρη θα προκύψουν την επόμενη εβδομάδα καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής, κ. Γ. Καλαντζής, ανέφερε χθες (VIMA FM) ότι την άλλη Τρίτη ή Τετάρτη θα έχει επιβεβαιωθεί από τους ορκωτούς λογιστές αν ο κ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει τις offshore εταιρείες και το ποσό ύψους 1,65 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει εισπράξει μέσω αυτών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, που είχε κατηγορηθεί κάποτε από τον κ. Καρατζαφέρη για τον τρόπο που ασκούσε τα καθήκοντά του ως υπουργού Αμύνης, παρουσία του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δήλωσε χθες «χαρούμενος» που έστελνε όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις προς έγκριση στο ανώτατο αυτό όργανο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT