Παρελθόν ο Νταμπίζας για τον Παναθηναϊκό

Παρελθόν ο Νταμπίζας για τον Παναθηναϊκό

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Χιονοστιβάδα εξελίξεων χθες στον Παναθηναϊκό, με τον Νίκο Νταμπίζα να αποτελεί αιφνιδιαστικά παρελθόν για την ομάδα και τη θέση του να την αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Βόκολος. Το «αιφνιδιαστικό» έχει να κάνει κυρίως με το χρονικό σημείο που επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος για το διαζύγιο και όχι με την ίδια την απόφαση αυτή καθαυτήν, μιας και οι… παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν ότι εδώ και καιρό οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν στο καλύτερο δυνατό σημείο, όπως ήταν έως το φινάλε της περασμένης περιόδου. Η προ τριμήνου πρόσληψη του Τάκη Φύσσα ήταν ουσιαστικά προάγγελος των εξελίξεων και φωτογράφιζε τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Νίκου Νταμπίζα, αρκετές αρμοδιότητες του οποίου άλλαξαν έκτοτε χέρια.

Αν και όλοι αναγνωρίζουν ότι ήταν καταλυτική η συμβολή του Νταμπίζα πέρυσι στο χτίσιμο μιας ομάδας εκ θεμελίων χωρίς να έχει μεγάλα οικονομικά μέσα, η διαχείριση των μεταγραφικών υποθέσεων του περασμένου καλοκαιριού δεν κρίθηκε το ίδιο επιτυχημένη. Του χρεώνεται ότι υπήρξε «βασιλικότερος του βασιλέως» και ενώ από την πλευρά της διοίκησης υπήρχε διάθεση για μια λογική οικονομική υπέρβαση ώστε να ενισχυθεί η ομάδα, ο ίδιος κράτησε σε κάποιες υποθέσεις σκληρή διαπραγματευτική πολιτική με αποτέλεσμα να χαθούν για λίγα χρήματα παίκτες που μπορούσαν να βοηθήσουν, όπως ο Φορτούνης που ήταν πολύ ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού πριν πάει στον Ολυμπιακό.

Σημείο τριβής αποτέλεσε, επίσης, και ο χειρισμός του στο θέμα της επιστροφής του Καραγκούνη. Το κράτησε πολύ καιρό ανοικτό, αν και ήταν εξαρχής σαφές ότι ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός. Εκτοτε ψυχράνθηκαν οι σχέσεις τους και η επικοινωνία τους δεν ήταν τόσο καλή όσο επιβάλλεται να είναι λόγω της σχέσης προέδρου – τεχνικού διευθυντή. Το διαζύγιο αποφασίστηκε τώρα που τελείωσαν και μαθηματικά οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αποτυχία που τη χρεώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο Νταμπίζας λόγω του ότι οι μεταγραφικές επιλογές του δεν έδωσαν ώθηση στην ομάδα. Η διακοπή του πρωταθλήματος βοηθά να γίνει πιο ομαλά η διαδοχή, ενώ δίνεται ο χρόνος στον αντικαταστάτη του να οργανωθεί ώστε να αξιοποιήσει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τον ρόλο του Νίκου Νταμπίζα αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Βόκολος, επιλογή του Τάκη Φύσσα. Υπήρξαν συμπαίκτες επί σειρά ετών στον Πανιώνιο και στον Παναθηναϊκό, συνεργάστηκαν και στις εθνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια, άρα υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Ο Βόκολος, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά όλο το «φυτώριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω της θητείας του στις εθνικές ομάδες και αυτό είναι ένα πεδίο που θέλει πολύ να το εκμεταλλευθεί ο Παναθηναϊκός.

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε το μεσημέρι το διαζύγιο, ευχαριστώντας θερμά τον Νταμπίζα «για την πολύτιμη συνδρομή του σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο» και με ευχές για καλή συνέχεια στην καριέρα του. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και η πρόσληψη του Βόκολου.

Πόστο ενδέχεται να πάρει μελλοντικά και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα! Ο Παναθηναϊκός του πρότεινε να παίξει «τιμής ένεκεν» στην ομάδα στο δεύτερο μισό της περιόδου και εν συνεχεία να παραμείνει με άλλο ρόλο. Αν και έχει σχεδόν ένα χρόνο να αγωνιστεί χωρίς, όμως, να έχει ανακοινώσει ότι σταματάει το ποδόσφαιρο, ο 38χρονος άσος δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT