«Εστησε» αγώνες για να πάει στους Χειμερινούς η Βανέσα Μέι

«Εστησε» αγώνες για να πάει στους Χειμερινούς η Βανέσα Μέι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκι επέβαλε τετραετή αποκλεισμό στην 37χρονη σολίστ του βιολιού Βανέσα Μέι, για συμμετοχή της σε υπόθεση αλλοίωσης αποτελεσμάτων σε προκριματικούς αγώνες.

Συγκεκριμένα, η Βανέσα Μέι συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που διεξήχθησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο τα κριτήρια με τα οποία προκρίθηκε δεν ήταν πραγματικά. Στην προκριματική φάση που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία τον Ιανουάριο, η Μέι δεν κατόρθωσε να πιάσει το όριο που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, αλλά αυτό ουδόλως επηρέασε τους κριτές των συγκεκριμένων αγώνων, που άλλαξαν τους χρόνους τερματισμού, ούτως ώστε η παγκοσμίου φήμης μουσικός να μπορέσει να παρευρεθεί στη γιορτή των χειμερινών σπορ.

Η Μέι συμμετείχε στον αγώνα του γιγαντιαίου σλάλομ και κατετάγη τελευταία ανάμεσα στις 67 συμμετέχουσες αθλήτριες του εν λόγω αγωνίσματος. Στο Σότσι εκπροσώπησε την Ταϊλάνδη, χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο Βανέσα Βάνακορν, που είναι το επίθετο του πατέρα της.

Πέραν της τιμωρίας που επιβλήθηκε στη Μέι, με μονοετή και διετή αποκλεισμό τιμωρήθηκαν και πέντε κριτές που είχαν συμμετοχή στην αλλαγή των χρόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT