Τα επόμενα βήματα για το Ελληνικό

Τα επόμενα βήματα για το Ελληνικό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «ανάσα» πήρε η αξιοποίηση της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου της Αθήνας στο Ελληνικό. Η έγκριση του σχεδίου σύμβασης πώλησης της εταιρείας που έχει συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί το πρώτο βήμα για μια σειρά άλλων που πρέπει να προηγηθούν, πριν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπουν μέσα στην έκταση προκειμένου να την αναπλάσουν.

Τα πιο σημαντικά επόμενα βήματα που μένουν έχουν να κάνουν με την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την έγκριση της σύμβασης πώλησης της εταιρείας «Ελληνικόν Α.Ε.» από την ελληνική Βουλή.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούσαν, ωστόσο, ως ιδιαιτέρως σημαντική την τελευταία απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανέτρεψε την αρχική αρνητική απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του ίδιου δικαστηρίου. Χάθηκαν, ωστόσο, από τον περασμένο Ιούνιο περίπου τέσσερις μήνες οι οποίοι είναι σημαντικοί για τον χρόνο του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης. Ας μην παραγνωρίζεται ότι το Ελληνικό είναι η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Αναμένεται να απορροφήσει επενδύσεις 7 έως 8 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας και θα αναπλάσει τη μεγαλύτερη έκταση εντός αστικού ιστού στην Ευρώπη και πιθανώς στον πλανήτη. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους όρους των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Σε άλλη περίπτωση, ο προτιμητέος επενδυτής μπορεί να αποχωρήσει χωρίς καμία επίπτωση για τον ίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή