Σύντομα (13/11/14)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρεις φιναλίστ για το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου»

Οι τρεις επικρατέστερες επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν φέτος το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014» ανακοινώθηκαν χθες. Πρόκειται για τις ακόλουθες εταιρείες: α) Ancient Greek Sandals – Νικόλας Μίνογλου και Χριστίνα Μαρτίνη, με έδρα τα Οινόφυτα. Δημιουργεί δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια. β) Figame.com – Μιχάλης Κουμαρτζάκης, με έδρα την Αθήνα. Παρέχει εξειδικευμένες διαδικτυακές ταξιδιωτικές υπηρεσίες. γ) TrueGreece – Χρήστος Στεργίου: με έδρα το Μαρούσι. Ειδικεύεται στην παροχή εξατομικευμένων ιδιωτικών ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στην περιοχή της Μεσογείου.

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet, του ομίλου easy Group και του Stelios Philanthropic Foundation και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της τελετής απονομής για τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας στις 20 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.

Ο tour operator

Sunvil, που προωθεί μικρά ποιοτικά καταλύματα μεταξύ άλλων στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχει δημιουργήσει για το 2015 ένα πρόγραμμα για 15 ξενοδοχεία της Χαλκιδικής. Σε αυτό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Sunvil, Nόελ Ιωσηφίδης, που επισκέφθηκε το Περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης WTM στο Λονδίνο. Ο επικεφαλής του Sunvil και, παράλληλα, πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Βρετανίας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Οργανισμού Γρηγόρη Τάσιο, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ρεύμα επιστροφής των tour operators σε ελληνικούς προορισμούς και ότι η Χαλκιδική μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πόλους έλξης των Βρετανών κυρίως στη χαμηλή και τη μέση περίοδο.

Εγκριση αύξησης κεφαλαίου στον Αστέρα

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος κατά το ποσό των 51,67 εκατ. ευρώ ενέκριναν οι μέτοχοι της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευση της εταιρείας. Σύμφωνα με την απόφαση θα εκδοθούν 17.222.516 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας, τις οποίες θα αναλάβει αποκλειστικά το ΤΑΙΠΕΔ έναντι της εισφοράς ακινήτων του. Η εν λόγω διαδικασία περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι με ποσοστό 87,85% του μ.κ. της εταιρείας.

Στα 240 εκατoμμύρια βήματα η χορηγία του ΟΠΑΠ

Σχεδόν 240 εκατομμύρια βήματα πραγματοποιήθηκαν στη «Διαδρομή Προσφοράς» της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Και τα βήματα αυτά που πραγματοποίησαν χιλιάδες δρομείς στην Αθήνα συγκέντρωσαν 250.000 ευρώ, που θα διατεθούν στο έργο της ανακαίνισης των Πανεπιστημιακών Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Αγία Σοφία» &«Π. & Α. Κυριακού». Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η ανταπόκριση του κοινού στη «Διαδρομή Προσφοράς» ήταν υψηλή. Η διαδρομή ήταν συνυφασμένη με τους πολίτες και τη συμμετοχή των δρομέων στον Μαραθώνιο, αφού όσο περισσότερα βήματα πραγματοποιούσαν, τόσο περισσότερο αύξανε το ποσό της χορηγίας στα δύο νοσοκομεία. Τα βήματα μετρήθηκαν ψηφιακά, χάρις σε μια εφαρμογή που μπορούσαν να κατεβάσουν δωρεάν οι δρομείς στο τηλέφωνό τους (smartphone) από τη διεύθυνση www.diadromiprosforas.gr. Για κάθε «κατέβασμα» της εφαρμογής, ο ΟΠΑΠ διέθετε στον λογαριασμό της χορηγίας ένα ευρώ. Την εφαρμογή κατέβασαν περίπου 60 χιλιάδες χρήστες. Επίσης, στο τέλος, το ποσό που συγκεντρώθηκε ο ΟΠΑΠ το διπλασίασε και έτσι το ύψος της χορηγίας ανήλθε στις 250.000 ευρώ.

Στα 101 καλύτερα εστιατόρια ξενοδοχείων το GB Roof Garden

To εστιατόριο GB Roof Garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» περιελήφθη στην ετήσια λίστα με τα 101 καλύτερα εστιατόρια εντός ξενοδοχείων στον κόσμο. Τη σχετική λίστα κατήρτισε η Daily Meal. Αφού γίνει μία προαξιολόγηση, τα ξενοδοχεία τίθενται σε online ψηφοφορία εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο. Τα υποψήφια ξενοδοχεία πρέπει να έχουν τουλάχιστον 15 δωμάτια και τα εστιατόριά τους να βρίσκονται εντός των μονάδων και υπό την ίδια ιδιοκτησία. Το εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας», που αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία στη λίστα, κατέλαβε την 92η θέση. Την 1η θέση κατέλαβε το εστιατόριο Epicure at Le Bristol στο Παρίσι. Για τη λίστα έχει εκτενές ρεπορτάζ το CNN, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ένα κύμα νέων εστιατορίων σε ξενοδοχεία τα οποία αποτελούν περιζήτητα σημεία εστίασης για ντόπιους και ταξιδιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή