ΚΚΕ: Απαράδεκτη η κατάσταση στη ΔΕΗ

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η κατάσταση στη ΔΕΗ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η αλλαγή στον νόμο ρύθμισης των οφειλών, τον οποίο ούτως ή άλλως χαρακτήρισε «ανεπαρκή», με τον Περισσό να κάνει λόγο για «λόγια του αέρα» από την κυβέρνηση, «που εξανεμίζονται μπροστά στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε χθες, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, χώρους της ΔΕΗ και ειδικότερα το ορυχείο Αμυνταίου, τον ΑΗΣ Μελίτη, τον ΑΗΣ Καρδιάς και τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, όπου προ ημερών εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε «απαράδεκτη κατάσταση στη ΔΕΗ», ως συνέπεια της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και μέσα στους αγώνες στο κίνημα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα ζητήματα της ενέργειας της ΔΕΗ, έτσι ώστε να φτάσει η στιγμή που θα είναι κοινωνική περιουσία αυτός ο πλούτος, με τους εργάτες, τους εργαζομένους, αφέντες στον τόπο τους και στην οικονομία της χώρας», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Επιπλέον, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, εξήρε την αυτοθυσία των εργαζομένων που βρέθηκαν εκεί και έσωσαν τη μονάδα από την πυρκαγιά, τον ρόλο της Πυροσβεστικής, όπως και συνταξιούχων, πρώην εργαζομένων, που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT