Στη Βρετανία οι πρώτες πτήσεις της Amazon

Στη Βρετανία οι πρώτες πτήσεις της Amazon

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Κέμπριτζ σχεδιάζει να δοκιμάσει τον στόλο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του ο αμερικανικός κολοσσός λιανεμπορίου της Amazon. Η εταιρεία, που ίδρυσε και διευθύνει ο Τζεφ Μπέζος, δημιούργησε πέρυσι μία υπηρεσία με την επωνυμία Amazon Prime Air. Τότε είχε ανακοινώσει πως πιθανώς να απαιτηθεί η παρέλευση μιας πενταετίας για να ξεκινήσει κανονικά η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας μεταφοράς και παράδοσης παραγγελιών. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα από τις έρευνες της Amazon τόσο στο Σιάτλ, στην έδρα της, όσο και στο Κέμπριτζ, μάλλον θα χρησιμοποιούνται μικρά οκτακόπτερα για την εξυπηρέτηση των πελατών για πακέτα έως και 2,3 κιλών. Η παράδοση θα γίνεται σε διάστημα 30 λεπτών από την παραγγελία.

Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα της Αmazon για τις προσλήψεις αναρτήθηκαν αγγελίες για μηχανικούς, μηχανικούς πληροφορικής και μάνατζερ με εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, στα συγκεκριμένα αεροσκάφη ή στην αεροναυπηγική, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία στις νέες της δραστηριότητες. Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι το ίδιο διάστημα το πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου αποκάλυψε τα σχέδιά του να δημιουργήσει το πιο προηγμένο εργαστήριο στη Βρετανία για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα διαθέσει, συγκεκριμένα, 1,25 εκατ. λίρες (1,26 εκατ. ευρώ) για το εργαστήριο και το πεδίο δοκιμών. Σε σχετική ερώτηση, η οποία τέθηκε στην Αmazon με αφορμή τις αγγελίες θέσεων εργασίας, η εταιρεία απάντησε τα εξής: «Διαθέτουμε πολλαπλά κέντρα έρευνας και ανάπτυξης για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως εκείνα στο Σιάτλ και το Κέμπριτζ. Πάντοτε, επιδιώκουμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας ταλαντούχους ανθρώπους».

Είναι αξιοσημείωτο, πως το πεδίο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών εμφανίζει ενδιαφέρον και για άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Google και η DHL. Στη διάρκεια του καλοκαιριού η Google παρουσίασε τις υπηρεσίες της, χρησιμοποιώντας αεροσκάφος με σταθερά πτερύγια και τον Σεπτέμβριο η DHL ξεκίνησε κανονικά τις παραδόσεις σε βρετανικό νησί στη Β. Θάλασσα. Οι αρμόδιες αρχές αεροπλοΐας στη Βρετανία και τις ΗΠΑ θέτουν περιορισμούς στο πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Λόγου χάριν, στη Βρετανία δεν επιτρέπεται να πετούν πάνω από πλήθος 1.000 και πλέον ανθρώπων ή σε απόσταση 50 μέτρων από ένα κτίριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT