Σύντομα (14/11/14)

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξίδι στην Αττική για ξένους δημοσιογράφους

Ενα ταξίδι εξοικείωσης στην Αττική για Γάλλους, Γερμανούς και Ιταλούς δημοσιογράφους οργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής με βασικό στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας. Οι δημοσιογράφοι από μέσα ενημέρωσης όπως το RAI 2 και τα περιοδικά Focus, Dove και Cuisine Actuelle περιηγήθηκαν σε σημαντικά σημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής όπως ο Παρθενώνας, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ενώ είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, το συγκεκριμένο θεματικό ταξίδι επελέγη με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται σε τακτά διαστήματα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», που καταδεικνύει ότι η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σταθερά στη 2η θέση ως παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών στην Αττική μετά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Στόχος της Περιφέρειας είναι η περαιτέρω προώθηση της Αττικής ως city break προορισμός για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πανευρωπαϊκή διάκριση του ελληνικού «λεωφορείου»

Μια σημαντική είσοδο στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη πραγματοποίησε η ελληνική συμμετοχή που βραβεύθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBusEurope, όπου και συμμετείχε για πρώτη φορά. Τη συμμετοχή οργάνωσαν τρεις νέοι, ο K. Γιαμαλής, Κ. Μαλαβιέζος και Στ. Τσομπανίδης, με την καθοδήγηση του St. Beeckman. Στο πρώτο ελληνικό StartupBus επιβιβάστηκαν 30 άτομα, που ανέπτυξαν το δικό τους start-up project κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 72 ωρών από την Αθήνα στη Βιέννη. Εκεί ήταν ο τελικός προορισμός και των λεωφορείων από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Εσθονία. Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί του StartupBus, όπου η ιδέα που αναπτύχθηκε στο ελληνικό λεωφορείο, με το όνομα Ζumo, αναδείχτηκε νικήτρια. Επίσης, παρουσίασε το επιχειρηματικό της πλάνο στο Pioneers Festival, όπου είχε σημαντικές επαφές με επενδυτές. To βραβείο της μεταφράζεται σε φιλοξενία τριών μηνών στο Σαν Φρανσίσκο, έδρα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού StartupΒus, που αποτελεί τον οργανωτή και διαχειριστή αυτής της ιδέας. Εμπνευστής της είναι ο Ελληνας Ηλίας Μπιζάνης.

Προβλήματα αντιμετώπισαν χθες πολλές ιστοσελίδες του ελληνικού Διαδικτύου, καθώς σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα σε κόμβο της Forthnet. Τα προβλήματα ήταν αποτέλεσμα πυρκαγιάς που σημειώθηκε και η οποία, σύμφωνα με τη Forthnet, προκάλεσε περιορισμένες ζημιές σε περιφερειακό κόμβο της επιχείρησης, όπου φιλοξενούνταν κυρίως εταιρικές ιστοσελίδες πελατών της. Ο κόμβος αυτός φημολογείται ότι βρισκόταν στον Αγιο Στέφανο της Αττικής. Τα προβλήματα φέρεται να αποκαταστάθηκαν ύστερα από μερικές ώρες. Η Forthnet σε νεότερη ανακοίνωσή της χθες ανέφερε ότι μεγάλο μέρος των ιστοσελίδων έγινε ξανά διαθέσιμο και ότι η ίδια συνέχιζε τις εργασίες της για την πλήρη αποκατάσταση του κόμβου το συντομότερο δυνατόν.

«Ναι» ΣΕΠΕ στο μάθημα Πληροφορικής

Την απόφαση του υπουργού Παιδείας να προσθέσει, με τροπολογία, το μάθημα της Πληροφορικής στις ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού και Επιστημονικού Πεδίου Εξειδίκευσης (ΕΠΕ) του νέου λυκείου χαιρέτισε χθες ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος. Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ) χαρακτηρίζει την τροπολογία αυτή ως επιβράβευση των προσπαθειών και παρεμβάσεων στις οποίες έχει προβεί ο Σύνδεσμος από το 2011 σε θεσμικό επίπεδο, ζητώντας την αναίρεση της κατάργησης του μαθήματος της Πληροφορικής και ταυτόχρονα την αναβάθμιση της διδασκαλίας του.

Αποκλειστική συνεργασία Byte με Global Knowledge

H εισηγμένη Byte Computer ανακοίνωσε την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας του εκπαιδευτικού κέντρου της στην Ελλάδα με την Global Knowledge, για την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων σε όλη την γκάμα προϊόντων της ΙΒΜ. Με αυτή τη συνεργασία, η εισηγμένη διαθέτει πλέον το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο παροχής πιστοποιημένων υπηρεσιών εκπαίδευσης σε λογισμικό, εφαρμογές και συστήματα της ΙΒΜ στην Ελλάδα. Η πολυεθνική Global Knowledge είναι ένας από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς φορείς και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 4 εταιρείες παγκοσμίως που έχουν αναλάβει να υποστηρίζουν τις εκπαιδεύσεις μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και στελεχών επιχειρήσεων σε όλη την γκάμα προϊόντων της ΙΒΜ, οδηγώντας τους στις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Το εκπαιδευτικό κέντρο θα προσφέρει έναν νέο τρόπο εκμάθησης και πιστοποίησης σε ό,τι αφορά τις τελευταίες τεχνολογίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT