Ο κλήρος έπεσε στον κ. Σταϊκούρα

Ο κλήρος έπεσε στον κ. Σταϊκούρα

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα (φωτ.) ανατέθηκε η «καυτή πατάτα» της υπεράσπισης των αλλαγών στη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες. Ο κ. Σταϊκούρας, αφού παρουσίασε την εκτέλεση του προϋπολογισμού, χθες, έσπευσε στη Βουλή για να παρουσιάσει τις αλλαγές και να τις δικαιολογήσει. Ο κ. Σταϊκούρας δεν είχε καμία εμπλοκή στο θέμα της ρύθμισης. Ωστόσο, επελέγη εκείνος αντί του υφυπουργού κ. Γ. Μαυραγάνη και του ίδιου του υπουργού κ. Γκ. Χαρδούβελη, καθώς αφενός μεν οι τελευταίοι είναι «κόκκινο» πανί για τους βουλευτές και επιπλέον έχει κοινοβουλευτική εμπειρία. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε για την αποστολή του λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Και επειδή δεν μπορούσε να αρνηθεί, το ’ριξε στο διάβασμα προκειμένου να ενημερωθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να καλμάρει τις κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ήταν στα κάγκελα.

Με στόχο να αντλήσει ρευστότητα και να μειώσει τον δανεισμό που απειλεί τη βιωσιμότητά της, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχωρεί στην πώληση ακίνητης περιουσίας. Η διοίκηση προωθεί την πώληση 9 ακινήτων της με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης αξίας, όπως το ημιτελές δεκαώροφο κτίριο στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, τα οικόπεδα των εργοστασίων Ξάνθης και Λάρισας, εκατοντάδες στρέμματα χωραφιών σε Ξάνθη και Λάρισα, αποθήκες στη Θεσσαλονίκη και ένα διαμέρισμα-γραφείο στο Κολωνάκι. Ταυτόχρονα, η διοίκηση αναμένει μέχρι το τέλος του μήνα την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς (πιστώτρια τράπεζα) στο αίτημα για νέα χρηματοδότηση.

Για καλό και για κακό

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Κάπως έτσι σκέφτηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με τον νόμο 4305/2014 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε χθες το ΥΠΑΑΝ, στην τροπολογία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια προβλέπεται ότι όπου υπάρχει παραπομπή στα άρθρα 51 και 54 του ν. 4305/2014 προστίθεται η φράση «όπως εκάστοτε ισχύουν». Ποιος μπορεί να κατηγορήσει για υπερβολική προνοητικότητα το ΥΠΑΑΝ, μετά τα όσα συνέβησαν με το «μπες-βγες» του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές;

Μικρές βελτιώσεις, μεγάλη καθυστέρηση

Με μικρές βελτιώσεις και μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τις εξαγγελίες, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» για 50.000 ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου. Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων – κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους. Βέβαια, οι θέσεις θα προκηρύσσονται σταδιακά, με στόχο να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις εντός των πρώτων μηνών του 2015.

81.925.000 δολάρια για τον τριπλό Ελβις

Ο τριπλός Ελβις, που φιλοτεχνήθηκε το 1963 από τον Αντι Γουόρχολ, πουλήθηκε έναντι 81.925.000 δολαρίων από τον οίκο Christies και ήταν ο ακριβότερος από μια σειρά έργων μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης που πουλήθηκαν στη δημοπρασία της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη. Ο γνωστός οίκος συγκέντρωσε από τη δημοπρασία αυτή συνολικά 852,9 εκατ. δολάρια, και στελέχη του απέδωσαν το ιλιγγιώδες ποσό «στον ενθουσιασμό και στην αυξανόμενη ζήτηση γι’ αυτήν την κατηγορία τέχνης και την εντεινόμενη εμπιστοσύνη στην αγορά αυτή». Εκτός από τον τριπλό Ελβις, στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν άλλα δύο έργα έναντι ποσού μεγαλύτερου των 50 εκατ. δολαρίων και 23 έναντι άνω των 10 εκατ. δολαρίων. Η Νέα Υόρκη παραμένει η πρώτη και μεγαλύτερη αγορά έργων τέχνης ιδιαίτερα της σύγχρονης τέχνης, που αντιπροσωπεύει το 49% του συνόλου της αγοράς έργων τέχνης ως προς το ύψος της αξίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT