«Η Ελλάδα ξεπερνά τη Γερμανία»

«Η Ελλάδα ξεπερνά τη Γερμανία»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκωμιαστικά σχόλια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας φιλοξένησαν χθες τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των χωρών της Ευρώπης.

«Η ανάπτυξη στην Ελλάδα επανέρχεται και ξεπερνά τη Γερμανία», αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, υποστηρίζοντας ότι με βάση τα στοιχεία η Ελλάδα βγήκε από τη μακρά και επώδυνη ύφεσή της νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Μάλιστα, οι FT αναφέρουν ότι «τα ισχυρά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο -οι αναλυτές περίμεναν έναν τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης 0,4% αντί του 0,7%- αύξησαν τον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 1,4%, υψηλότερα από το 1,2% της Γερμανίας και ταχύτερα από τον μεγαλύτερο αριθμό των χωρών της Ευρωζώνης, για πρώτη φορά από το 2007».

Από την πλευρά της η Wall Street Journal σημείωνε χθες πως «η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από έξι έτη». Το Bloomberg υποστήριζε πως η Ελλάδα τερμάτισε τη χειρότερη ύφεσή της εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα σε άρθρο με τίτλο «η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση μετά την κρίση που έθετε σε κίνδυνο το ευρώ», ενώ επισήμαινε πως η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα βγήκε από την ύφεση μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία όσον αφορά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης. Την ίδια ώρα, το Reuters ανέφερε ότι «η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση το πρώτο τρίμηνο» και ότι ήταν η πρώτη φορά που η οικονομία αναπτύχθηκε μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή