Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυτιληναίος

Αναμένει κέρδη 74,1 εκατ.

Σχεδόν 2 εκατ. μετοχές του Μυτιληναίου άλλαξαν χέρια αυτή την εβδομάδα. Μεταξύ των αγοραστών ήταν η Fairfax που απέκτησε μετοχές αξίας 1,35 εκατ. ευρώ. Η μετοχή ενισχύθηκε συνολικά 0,34%. Σε έκθεσή της η Eurobank Equities τονίζει πως η αγορά ενσωματώνει μερικώς την ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της εισηγμένης, που αποδίδεται στην πορεία της εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδος». Για το τρέχον έτος τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη προβλέπονται να ανέλθουν στα 74,1 εκατ. και τα έσοδα στα 1,333 δισ.

Υγεία

Επιδεικνύει αντοχές

Ενισχύθηκε η μετοχή του διαγνωστικού κέντρου Υγεία στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Ο τίτλος κέρδισε 19,20% κλείνοντας στα 0,211 ευρώ στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η εισηγμένη που ελέγχεται μετοχικά από τον όμιλο MIG εξακολουθεί και τη φετινή χρονιά να επιδεικνύει αντοχές, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο του κλάδου Υγείας στον οποίο δραστηριοποιείται, παρουσιάζοντας σημαντική λειτουργική κερδοφορία.

Frigoglass

Διεύρυνση ζημιών

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Frigoglass με αποτέλεσμα ο τίτλος να καταγράψει συνολικές απώλειες 14,67%. Η εταιρεία στη διάρκεια της εβδομάδας ανακοίνωσε ζημίες μετά από φόρους ύψους 50,2 εκατ. το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Ταυτόχρονα οι ενοποιημένες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 9,1%, στα 359,53 εκατ. Το γ΄ τρίμηνο οι ζημίες διευρύνθηκαν στα 10,8 εκατ., όμως οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 8,1% στα 89,36 εκατ. και η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ενισχύθηκε κατά 13,5%, φθάνοντας στα 5,9 εκατ.

Hellas Online

Εντός 2014 η εξαγορά της HOL

Εβδομαδιαία κέρδη 5,22% εμφάνισε η μετοχή της Hellas Online τη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οπως ανακοίνωσε ο όμιλος Vodafone μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά του 73% της Hellas Online από τη θυγατρική της στην Ελλάδα, Vodafone-Panafon. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η συμμετοχή της τελευταίας στην HOL θα ανέλθει στο 91%. Αμέσως μετά πρόκειται ν’ ακολουθήσει η υποβολή δημόσιας πρότασης για την εξαγορά των μειοψηφιών, δηλαδή του 9% που βρίσκεται στην κατοχή μικρομετόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή