Διαπραγματεύσεις για νέα σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Διαπραγματεύσεις για νέα σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και των εκπροσώπων των εργαζομένων στον ΟΤΕ, με βασικό στόχο την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ). Οι τελευταίοι, μετά και τη διαπραγμάτευση της περασμένης Παρασκευής, αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη διοίκηση του ΟΤΕ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων-ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Σύμφωνα με την τελευταία, βασική διαφορά των δύο πλευρών συνιστούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκτός ΕΣΣΕ.

«Η διοίκηση του ΟΤΕ παραμένοντας σε μια αδιάλλακτη στάση, μας γνωστοποίησε δυσεπίλυτες νομικές και μη αιτιάσεις στο θέμα της ένταξης των συναδέλφων της OTEplus στον ΟΤΕ και μας γνωστοποίησε ότι η μεταφορά των εργαζομένων της OTEplus που εργάζονται στα call center, στην e-Value ξεκινάει από 1/1/2015», ανέφερε η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Σύμφωνα με στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ, υπάρχουν εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ που εργάζονται 4ωρο με 200 ευρώ τον μήνα. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι ενώ ο ΟΤΕ αρχικά συζητούσε τη μεταφορά, έστω και περιορισμένου αριθμού εργαζομένων της ΟΤΕplus στην OTE A.E., τώρα το απέκλεισε ολοσχερώς. Αυτό δε αποτέλεσε την αφορμή για τη ρήξη στις διαπραγματεύσεις.

Στελέχη της διοίκησης του ΟΤΕ αντιπαρέρχονται την υψηλή ρητορική της ΟΜΕ-ΟΤΕ και κάνουν λόγο για διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο θέμα, αν και δεν αποτελεί αντικείμενο της υπό διαπραγμάτευσης ΕΣΣΕ, εντούτοις εξετάζεται. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επιδίωξη της διοίκησης του οργανισμού είναι να γεφυρωθούν σχέσεις εργασίας μεταξύ των «πατρίκιων» της ΟΤΕ Α.Ε. και των «πληβείων» της ΟΤΕplus. Ωστόσο, οι άνθρωποι του ΟΤΕ σημειώνουν με έμφαση ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η μαξιμαλιστική προσέγγιση της ΟΜΕ-ΟΤΕ που θέλει περίπου 2.000 εργαζόμενοι της OTEplus να μετακινούνται στην ΟΤΕ Α.Ε. και με τις σχέσεις εργασίας των «παλιών» του ΟΤΕ. Με άλλα λόγια, η διοίκηση του ΟΤΕ θα συζητούσε τη μεταφορά προσωπικού από την ΟΤΕplus στη μητρική εταιρεία, είτε για περιορισμένο αριθμό εργαζομένων με όρους της ΕΣΣΕ είτε για μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων με διαφορετικούς όρους από τους υφιστάμενους.

Στελέχη του ΟΤΕ χθες χαρακτήριζαν φυσιολογική την όξυνση της ρητορικής από την πλευρά της ΟΜΕ-ΟΤΕ, λόγω και των επικείμενων αρχαιρεσιών στα δύο μεγαλύτερα σωματεία του ομίλου, ΠΑΣΕ-ΟΤΕ (διοικητικοί) και ΠΕΤ-ΟΤΕ (τεχνικοί). Επίσης εκτιμούσαν ότι οι κινητοποιήσεις που προαναγγέλθηκαν εντάσσονται στο πλαίσιο αυτών που έχουν προαναγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για 27/11/2014. Τέλος, σε ό,τι αφορά την ΕΣΣΕ καθαυτή, ο ΟΤΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αν και έχουν διαφορές μεταξύ τους, εκτιμάται ότι αυτές μπορούν να γεφυρωθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT