Νέα ήττα για την εθνική ομάδα

Νέα ήττα για την εθνική ομάδα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αποτυχημένων αποτελεσμάτων της Εθνικής μας ομάδας προστέθηκε χθες βράδυ στα Περιβόλια Χανίων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε σε φιλικό αγώνα από τη Σερβία με 0-2, έχοντας στον πάγκο σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού τον Κώστα Τσάνα. Είναι αλήθεια πως οι διεθνείς μας βελτίωσαν την εικόνα τους σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής με τους Νήσους Φερό

Ολοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Κώστας Τσάνας προσπάθησαν να βγάλουν ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και να ανατρέψουν το «βαρύ» κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Μάλιστα, σε αυτήν την προσπάθεια είχαν ως σύμμαχο, τους φιλάθλους των Χανίων που γέμισαν το γήπεδο.

Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο, τόσο η ελληνική ομάδα όσο και η Σερβία, που επίσης έχει πραγματοποιήσει απογοητευτική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Euro 2016 με συγκομιδή μόλις 1 βαθμό (όπως και η Εθνική μας) με αποτέλεσμα να έχει και εκείνη υπηρεσιακό τεχνικό, κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι διεθνείς άσκησαν πίεση στην αντίπαλη εστία. Και εκεί που έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και συγκέντρωση, οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ με μία κεφαλιά του Πόποβιτς στο 60΄.

Στη συνέχεια ο Τσάνας έδωσε τη δυνατότητα τόσο στον Μιχάλη Μπακάκη, όσο και στον Δημήτρη Κολοβό να κάνουν το ντεμπούτο τους με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μάλιστα και οι δύο έδωσαν θετικά δείγματα γραφής. Ομως, το γκολ της ισοφάρισης όχι μόνο δεν ήρθε παρά τις προσπάθειες των Ελλήνων παικτών, αλλά η Σερβία πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 90’ με ένα εκπληκτικό σουτ του Γκουντέλι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γλύκου.

Μετά το «φινάλε», ο Κώστας Τσάνας υποστήριξε πως ο χρόνος θα ωφελήσει την Εθνική μας προκειμένου να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα: «Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δουλέψει θετικά ο χρόνος για την Εθνική ομάδα. Είναι σημαντική η στήριξη του κόσμου. Εχουμε κάνει ένα κακό ξεκίνημα, αλλά η ποιότητα και η ιστορία των παικτών είναι τέτοια που δεν επιτρέπει πισωγύρισμα».

Σε ό,τι αφορά τον διάδοχο του Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος βρίσκεται σε άδεια έως το τέλος του χρόνου προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της αποζημίωσής του με ένα ποσό που θα μπορεί να καλύψει η ΕΠΟ, στην παρούσα φάση το τοπίο είναι θολό. Και τούτο συμβαίνει διότι οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας δεν έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με κανέναν προπονητή, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, όπως παραδέχθηκε χθες και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Τοροσίδης (61΄ Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73΄ Μόρας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης (79΄ Μάνταλος), Κονέ (64΄ Τζιόλης), Μαυρίας (71΄ Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (64΄ Γκέκας).

ΣΕΡΒΙΑ: Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Ντ, Τόσιτς (89΄ Ρουκάβινα), Μαξίμοβιτς (88΄ Σ. Μίτροβιτς), Πέτροβιτς (82΄ Γκούντελι), Μάτιτς, Γιόγιτς (65’ Τζούρισιτς), Μάρκοβιτς (65’ Λάζοβιτς), Ζ. Τόσιτς, Μίτροβιτς.

• Η αντίπαλός μας στον όμιλο των προκριματικών του Εuro 2016, Φινλανδία, ηττήθηκε σε φιλική αναμέτρηση από τη Σλοβακία με 2-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT