Νέο υδρογονοκίνητο Toyota «Mirai»

Νέο υδρογονοκίνητο Toyota «Mirai»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνολογία κινητήρα υδρογόνου φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Το νέο μοντέλο αυτοκινήτου της Toyota με κυψέλες καυσίμων πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το «Mirai» σεντάν, που σημαίνει «μέλλον» στα ιαπωνικά, θα παρουσιαστεί, επίσης, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μέσα στον επόμενο Σεπτέμβριο και καλοκαίρι, αντίστοιχα. Κάτω από τις πιέσεις των κυβερνήσεων να περιοριστούν οι εκπομπές καυσαερίων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται είτε στη δημιουργία ηλεκτροκίνητων μοντέλων είτε στην κατασκευή κινητήρων υδρογόνου σαν την Toyota που, ούτως ή άλλως, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καινοτομία της αυτοκίνησης, όπως τονίζεται σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

Στην Ευρώπη, η τιμή αγοράς του Mirai θα ανέρχεται στα 66.000 ευρώ και στις ΗΠΑ εκτιμάται πως θα κυμαίνεται στα 57.500 δολάρια. Ωστόσο, εάν ληφθούν υπόψη οι επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές που προσφέρουν οι κυβερνήσεις για να αυξήσουν τα κίνητρα στην κατανάλωση αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον, το κόστος αγοράς εκτιμάται πως θα μειώνεται ακόμη και κατά 20.000 δολάρια, επισημαίνουν οι Financial Times. Η Toyota διευκρίνισε πως το Mirai θα μπορεί να διανύσει έως και 500 χιλιόμετρα δίχως ανεφοδιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT