Γιατί η Anna Wintour έκανε μια μικρή έκπτωση στην αισθητική της;

Γιατί η Anna Wintour έκανε μια μικρή έκπτωση στην αισθητική της;

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Kim Kardashian και ο Kanye West είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα και πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια της showbiz. Η διάσημη τηλεπερσόνα και ο ράπερ είναι πλούσιοι, ευτυχισμένοι και μονοπωλούν με την προσωπική τους ζωή αμέτρητα εξώφυλλα περιοδικών. Όσο κι αν έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε παντού, η Vogue ήταν το μόνο περιοδικό που δεν περιμέναμε να τους φιλοξενήσει στις σελίδες του. Η διευθύντρια του αμερικάνικου περιοδικού, Anna Wintour, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο όταν αποφάσισε να αναθέσει στη διάσημη φωτογράφο Annie Leibovitz την φωτογράφηση του ζευγαριού για το εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου 2014. Γιατί ξαφνικά αποφάσισε να κάνει έκπτωση στην αισθητική της;

Η Anna Wintour βρέθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την αντιφατική αυτή απόφασή της στην Alina Cho, δημοσιογράφο του CNN. Η ισχυρή κυρία της μόδας είχε στο παρελθόν υποστηρίξει το εξώφυλλο της Kardashian και του Kanye, όμως στην πρόσφατη συνέντευξή της το χαρακτήρισε ‘ακαλαίσθητο’. Η Wintour μπήκε για πρώτη φορά στη διαδικασία να δικαιολογήσει τις επιλογές της, υποστηρίζοντας ότι η αισθητική δεν είναι το μοναδικό κριτήριό της για την επιλογή θεμάτων , αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, το περιοδικό ποτέ δεν στόχευε να είναι ευχάριστο αλλά ενδιαφέρον: «Ο ρόλος της Vogue όπως τον βλέπω εγώ είναι να αντικατοπτρίζει όσα συμβαίνουν. Το πρώτο εξώφυλλο που έκανα με celebrity ήταν η Madonna και αυτό τότε θεωρήθηκε πολύ προκλητικό.  Έχουν περάσει αρκετά χρόνια κι ίσως κανείς να μην το θυμάται, αλλά η Madonna είχε ένα αμφισβητήσιμο προφίλ τότε. Πλέον είναι μέρος του κατεστημένου (σ.σ. της showbiz)». Τόνισε μάλιστα ότι αν το περιοδικό παρέμενε «βαθιά καλαίσθητο και είχε στο εξώφυλλο μόνο βαθιά καλαίσθητους ανθρώπους θα ήταν ένα βαρετό περιοδικό».

Γιατί η Anna Wintour έκανε μια μικρή έκπτωση στην αισθητική της;-1

Μπορεί η Vogue να θεωρείται η ‘Βίβλος' της μόδας και πολλές γυναίκες να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις της μόδας από το συγκεκριμένο περιοδικό, όμως όπως δήλωσε η Wintour εάν το περιοδικό δεν ρισκάρει ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στην σύγχρονη κουλτούρα και στην επικαιρότητα «κανείς δεν θα μιλούσε για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να μιλάει για εμάς». Η 65χρονη Wintour μίλησε στη δημοσιογράφο του CNN και για την αδερφή της Kim Kardashian, Kendall Jenner, η οποία έγινε πρόσφατα κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνια εταιρείας καλλυντικών και προσπαθεί να κατακτήσει ως μοντέλο τον κόσμο της μόδας. Όπως είπε «η απόφαση της Estée Lauder να κάνει την Kendall Jenner κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας ήταν μια φανταστική απόφαση. Έχουν μια εκπληκτική μάρκα που είναι πολύ παραδοσιακή αμερικάνικη και αποφάσισαν να ταρακουνήσουν τα νερά για να προσεγγίσουν ένα διαφορετικό κοινό. Που και που πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα. Είναι μέρος του ενθουσιασμού και μέρος του να είσαι δημοσιογράφος. Ελπίζω να υπάρξει κι άλλη σαν την Kim Kardashian φέτος». Η Anna Wintour έχει δείξει την εκτίμησή της για την οικογένεια Kardashian – Jenner και παρά τα όσα γράφτηκαν, φαίνεται πως τα ρίσκα που έχει κατά καιρούς πάρει ως διευθύντρια της Vogue αποδείχτηκαν σωστά. Άλλωστε, όπως είπε και ο Oscar de la Renta λίγο πριν τον θάνατο του στην κόρη της Wintour, ‘είναι θαυμάσιο να βλέπεις κάποιον να φοράει δημιουργίες σου’ και όπως αποδεικνύεται και για την Anna Wintour είναι προτιμότερο να κάνει μικρές εκπτώσεις στην αισθητική της, αν αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει ‘στη μόδα’.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή