Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι απαγωγείς, αποποιούνται τις ευθύνες

Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι απαγωγείς, αποποιούνται τις ευθύνες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακίστηκαν, όπως άλλωστε αναμενόταν, οι δύο κατηγορούμενοι για την απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, μετά την απολογία τους, χθες, στον ανακριτή.

Απολογούμενοι ενώπιον της 21ης ανακρίτριας παραδέχτηκαν ότι απήγαγαν την κοπέλα, αλλά επιχείρησαν να ελαφρύνουν το σε βάρος τους κατηγορητήριο ρίχνοντας ουσιαστικά ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι ήθελε να επιστρέψει τα λύτρα στην οικογένεια της απαχθείσας, ενώ ο δεύτερος υποστήριξε ότι αγνοούσε την είσπραξή τους από τους συνεργούς του.

Ο 48χρονος κατηγορούμενος, υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, που φέρεται ως ο «εμπνευστής» του σχεδίου, απολογήθηκε πρώτος και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον ανακριτή: «Τα 80.000 ευρώ τα έκρυψα στο σπίτι και δεν τα μοίρασα, γιατί από τις πρώτες μέρες είχα μετανιώσει, ήθελα να τα επιστρέψω και έψαχνα να βρω τον τρόπο. Εχω αποφασίσει να μαζέψω και τα 2.500 ευρώ που λείπουν και να τα δώσω στην οικογένεια».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 53 ετών, ιδιοκτήτης μπαρ στο Μενίδι, υποστήριξε ότι εκτέλεσε απλώς χρέη οδηγού και δεν συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό της απαγωγής. Μίλησε για τρίτο άτομο στη σπείρα (υπήκοος Αλβανίας, ονόματι «Αλέκος») και ανέφερε ότι εκείνος έπεισε τον 48χρονο συνεργό του να ελευθερώσουν το θύμα. Πάντως και αυτό το τρίτο άτομο, που εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη, κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση της απαγωγής.

Η 27χρονη απήχθη το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου από την περιοχή όπου διαμένει στην Κυψέλη και απελευθερώθηκε το πρωί της 9ης Νοεμβρίου, αφού πρώτα η οικογένειά της κατέβαλε στους απαγωγείς λύτρα 82.500 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT