Δολοφονήθηκαν η Μις Ονδούρα και η αδελφή της

Δολοφονήθηκαν η Μις Ονδούρα και η αδελφή της

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΓΚΟΥΤΣΙΓΚΑΛΠ. Τα τεράστια προβλήματα της όμορφης Ονδούρας προσωποποιήθηκαν χθες στο βλέμμα της 19χρονης καλλονής Μαρία Χοσέ Αλβαράδο, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη μαζί με την αδελφή της, Σοφία, στις όχθες ποταμού στα δυτικά της χώρας. Η Αλβαράδο είχε στεφθεί τον Απρίλιο Μις Ονδούρα, ενώ επρόκειτο αυτήν την εβδομάδα να μεταβεί στο Λονδίνο για να λάβει μέρος στα καλλιστεία για Μις Κόσμος.

Στην Ονδούρα διαπράττονται περισσότερες ανθρωποκτονίες απ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης, διπλάσιες απ’ όσες διαπράττονται στη Βενεζουέλα, το Ελ Σαλβαδόρ ή τη Βραζιλία.

Η 19χρονη είχε προσκληθεί σε πάρτι σε spa μαζί με την 23χρονη αδελφή της στην ορεινή περιοχή Σάντα Μπάρμπαρα, η οποία κυριαρχείται από καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά προς τις ΗΠΑ. Μετά την εξαφάνισή τους, οι αρχές θεώρησαν ύποπτο τον εορτάζοντα και φίλο της αδελφής της, Πλουτάρκο Ρουίς, ο οποίος τελικά παραδέχθηκε ότι σκότωσε τις δύο κοπέλες. Ο Ρουίς φέρεται να πυροβόλησε πρώτα τη Σοφία, οργισμένος επειδή εκείνη χόρευε με κάποιον άλλον.

«Επιβεβαιώνω ότι οι σοροί των αδελφών Αλβαράδο βρέθηκαν. Εχουμε επίσης το φονικό όπλο και το όχημα με το οποίο τις μετέφεραν στο σημείο ταφής», είπε ο επικεφαλής της δίωξης εγκλήματος, Λέαντρο Οσόριο.

Η οικονομία της Ονδούρας -κεντροαμερικανική χώρα 8 εκατ. κατοίκων- περιστρέφεται γύρω από τον τουρισμό και την παραγωγή καφέ και μπανάνας, ενώ ο πρόεδρος Χουάν Χερνάντεζ, γόνος οικογένειας καφεπαραγωγών, επιδιώκει την επίλυση των προβλημάτων του πληθυσμού μέσω της κατασκευής έργων υποδομής, όπως λιμανιών και αυτοκινητόδρομων.

Εν τω μεταξύ η χώρα λειτουργεί ως διαμετακομιστικό κέντρο κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς τις ΗΠΑ και η παντελής έλλειψη προοπτικών για τη νέα γενιά οδηγεί ανηλίκους να επιχειρούν κατά δεκάδες χιλιάδες, ασυνόδευτοι, το επικίνδυνο ταξίδι της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT