Σε ιερό πόλεμο στη Γαλλία καλεί το Ισλαμικό Κράτος

Σε ιερό πόλεμο στη Γαλλία καλεί το Ισλαμικό Κράτος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα σε ιερό πόλεμο στη Γαλλία και συστράτευση με το Ισλαμικό Κράτος απευθύνει η οργάνωση στους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα.

Σε βίντεο διάρκειας 7 λεπτών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εμφανίζονται Γάλλοι τζιχαντιστές να καίνε τα διαβατήριά τους, σε μία προσπάθεια της οργάνωσης να εντείνει την προπαγάνδα ενισχύοντας παράλληλα τον αγώνα της στο Ιράκ και τη Συρία.

«Θα υπάρχει εχθρότητα και μίσος μεταξύ μας μέχρι να πιστέψετε στον Αλλάχ. Μας καταδυναστεύσατε, πολεμήσατε τη θρησκεία μας και προσβάλατε τον προφήτη μας. Σήμερα είμαστε δύσπιστοι απέναντι σας κι αν έρθετε εδώ θα σας πολεμήσουμε», εμφανίζεται να λέει στα γαλλικά ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπό του, ενώ το βίντεο έχει επίσης αγγλικούς και αραβικούς υποτίτλους.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την ταυτοποίηση από τις γαλλικές αρχές δύο πολιτών της χώρας του Μισέλ ντος Σαντός και του Μαξίμ Οσάρ, στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο παρελθόν, η οργάνωση είχε προσπαθήσει να κρύψει την ταυτότητα των μελών της, που συνήθως εμφανίζονται με τα πρόσωπα καλυμμένα. Το γεγονός μάλιστα ότι χρησιμοποιούσε ξένους πολεμιστές στα μηνύματα οφείλεται σύμφωνα με αναλυτές στην προσπάθεια προσηλυτισμού νέων από ολόκληρη την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT