Σε «νάρκη» το Philae – Συνεχίζει την εξερεύνηση το Rosetta

Σε «νάρκη» το Philae – Συνεχίζει την εξερεύνηση το Rosetta

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η – πιθανότατα προσωρινή – εξάντληση των μπαταριών του ρομπότ Philae το οδήγησε σε προσωρινή «νάρκη», ωστόσο το διαστημικό σκάφος Rosetta, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με όλα τα συστήματα και τα όργανά του να αποδίδουν όπως αναμένεται, συνεχίζοντας την εξερέυνηση του διαστήματος.

Αυτό επισημαίνει σε ενημέρωσή της ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), διευκρινίζοντας ότι το Rosetta  θα βρίσκεται συνεχώς σε τροχιά γύρω από τον κομήτη «Τσούρι» για όλο σχεδόν το ερχόμενο έτος, καθώς ο κομήτης θα πλησιάσει όσο ποτέ τον Ήλιο. Η κοντινότερη προσέγγιση κομήτη-Ήλιου θα γίνει την 1η Αυγούστου 2015.

Όπως αναφέρεται, το σκάφος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ελιγμούς, χρησιμοποιώντας τους προωθητήρες του, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσει την τροχιά του γύρω από τον κομήτη, πράγμα που θα του επιτρέψει να αξιοποιήσει καλύτερα τα 11 επιστημονικά της όργανά του.

Τελικός στόχος είναι το σκάφος να βρεθεί σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τον κομήτη.

Το Rosetta αποτελεί και το πρώτο διαστημικό σκάφος στην ιστορία, που ακολουθεί έναν κομήτη στην πορεία του προς τον Ήλιο. Αν η απόστασή του «Τσούρι» από την επιφάνειά του Ηλίου το επιστρέψει, μπορεί να προσφέρει αρκετό ηλιακό φως για το όχημα προσεδάφισης Philae, ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά, αν και κάτι τέτοιο παραμένει αμφίβολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή