Ενωση λιτότητας ή αναπτυξιακής σύγκλισης;

Ενωση λιτότητας ή αναπτυξιακής σύγκλισης;

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Ενωση λιτότητας ή αναπτυξιακής σύγκλισης;» πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, 21-22 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Levy Economics Institute of Bard College, σε συνεργασία με το Levy Institute and Economia Civile και με τη στήριξη του Ford Foundation, του Friedrich-Ebert-Stiftung και του Μαρινόπουλου Α.Ε.

Ανάμεσα στα θέματα που θα εξετασθούν κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου περιλαμβάνονται τα ζητήματα της τραπεζικής ενοποίησης, των κανονισμών λειτουργίας και εποπτείας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, των εμπορικών σχέσεων στην Ευρώπη, η βιωσιμότητα των κυβερνητικών χρεών κ.ά.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται στελέχη ευρωπαϊκών οργάνων, εκπρόσωποι της αγοράς, κεντρικοί τραπεζίτες, οικονομολόγοι, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, ενώ ειδικά για την κατάσταση της Ελλάδας θα μιλήσει και ο πρόεδρος του Levy Institute, Δ. Παπαδημητρίου.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός τραπεζίτης της Πολωνίας, Μάρεκ Μπέλκα, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας, Πάτρικ Χόνοχαν, και ο κεντρικός τραπεζίτης της Τσεχίας, Λιούμπομιρ Λζαλ.

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Αλ. Παπαχελάς, θα συντονίσει πάνελ με θέμα τις απειλές που υπάρχουν στην ανάκαμψη της Ευρώπης. Στο συγκεκριμένο σκέλος του συνεδρίου θα τοποθετηθεί η επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley για την Ευρώπη, Ελγκα Μπαρτς. Επίσης, θα μιλήσει ο κ. Πίτερ Μπόφινγκερ, ένας εκ των πέντε «σοφών» της Γερμανίας που συμβουλεύει την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η ανεργία και το πώς η Ευρώπη χειρίζεται το ζήτημα αυτό. Επ’ αυτού θα τοποθετηθεί η Χριστίνα Κοψίνη, σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί ζητημάτων σχετικών με την αγορά εργασίας. Επίσης, για τη λιτότητα και την ανάπτυξη θα μιλήσει και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή