Διαζύγιο Αλόνσο με τη Φεράρι, αντικαταστάτης του ο Φέτελ

Διαζύγιο Αλόνσο με τη Φεράρι, αντικαταστάτης του ο Φέτελ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχέση ενός από τους δημοφιλέστερους πιλότους στη Φόρμουλα 1, του Φερνάντο Αλόνσο με τη δημοφιλέστερη κατασκευάστρια εταιρεία, τη Φεράρι, φτάνει στο τέλος της, με τη Σκουντερία να ανακοινώνει ότι ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αποχωρεί στο τέλος της σεζόν και τη θέση του θα πάρει ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ.

Επειτα από πέντε χρόνια στο τιμόνι της Φεράρι, χωρίς να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα, ο Αλόνσο θα οδηγήσει για τελευταία φορά το κόκκινο αυτοκίνητο στο μεθαυριανό γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι που ρίχνει την αυλαία στη φετινή σεζόν και θα κρίνει εάν το πρωτάθλημα καταλήξει στα χέρια του Λιούις Χάμιλτον ή του Νίκο Ρόσμπεργκ.

Η αποπομπή του προέδρου της Φεράρι, Λούκα ντι Μοντετζέμολο προ μηνών εθεωρείτο βέβαιο ότι θα έθετε τέρμα στην παρουσία του Αλόνσο στην ομάδα, όπως κι έγινε. «Είχα μια στενή σχέση με τον κ. Ντι Μοντετζέμολο» είπε χθες ο Αλόνσο. Πρόσθεσε ότι «μιλούσαμε κάθε βδομάδα και συμφωνήσαμε ότι αν φέτος δεν ήμαστε ανταγωνιστικοί και πάλι, θα σκεπτόμαστε άλλες επιλογές».

Οπως ανακοίνωσε χθες η Φεράρι, στη θέση του δύο φορές πρωταθλητή θα έρθει ο Γερμανός Φέτελ, δικαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων που έκαναν λόγο για μεγάλο φλερτ ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οσο για τον Αλόνσο, που δήλωσε ότι από τη Δευτέρα, που θα έχει πάψει να είναι οδηγός της Φεράρι θα είναι πια «οπαδός της Φεράρι», τα ρεπορτάζ τον φέρουν έτοιμο να υπογράψει στη Μακλάρεν, αν και η βρετανική ομάδα δεν θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για το 2015 πριν από τον Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή