Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο 9μηνο για τα «Πλαστικά Θράκης»

Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο 9μηνο για τα «Πλαστικά Θράκης»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδική πορεία παρέμειναν τα ενοποιημένα αποτελέσματα των «Πλαστικών Θράκης» και το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, δεδομένου ότι και το τρίτο τρίμηνο του 2014 ακολούθησε την ανοδική πορεία των δύο προηγούμενων τριμήνων.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση της εισηγμένης, τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρους και δικαιώματα το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 ανήλθαν σε 6,3 εκατ. ευρώ, από 4,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας άνοδο 46,4%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των «Πλαστικών Θράκης» διαμορφώθηκε στα 212,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 9,6% σε σύγκριση με το εννεάμηνο της παρελθούσης οικονομικής χρήσης.

Οπως διευκρινίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση στο χρηματιστήριο η διοίκηση των «Πλαστικών Θράκης», «τα κύρια χαρακτηριστικά της περιόδου ήταν η αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα του κλάδου των Τεχνικών Υφασμάτων που είχε ως απόρροια την αύξηση του όγκου πωλήσεων και κατ’ επέκταση τη βελτίωση του παραγωγικού κόστους, καθώς και η εξασθένηση του ευρώ σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο».

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος των «Πλαστικών Θράκης» χρηματοδότησε επενδύσεις ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 7 εκατ. ευρώ περίπου αφορούν επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και έγινε αποπληρωμή μέρους του τραπεζικού δανεισμού θυγατρικής του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου του 2014, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του ομίλου ανήλθε στο ύψος των 36,4 εκατ. ευρώ και ο δείκτης καθαρός τραπεζικός δανεισμός προς ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,3

Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου για το τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά κέρδη ακολουθούν την ανοδική τάση των προηγούμενων τριμήνων σε σχέση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2013. Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 ανέρχονταν στα 29,851 εκατ. ευρώ έναντι 40,888 εκατ. ευρώ που ήταν τα ταμειακά διαθέσιμα της εισηγμένης στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT