Δύο δεκαετίες Eurostar

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι συρμοί και δρομολόγια.

Τα 20ά του γενέθλια γιόρτασε το Eurostar στις 14 Νοεμβρίου με την αναγγελία ενός υπερσύγχρονου στόλου αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας αλλά και με νέα δρομολόγια.

Το πρώτο από τα 17 καινούργια τρένα E320 παρουσιάστηκε στο σταθμό St Pancras του Λονδίνου, δίνοντας μια πρόγευση της επένδυσης ύψους 1 δισ. στερλινών που η Eurostar σχεδιάζει να κάνει μέσα στην επόμενη εικοσαετία: άνετοι εσωτερικοί χώροι, ανακλινόμενα καθίσματα με υποδοχές USB, μεγαλύτερη χωρητικότητα θέσεων ανά βαγόνι, δωρεάν Wi-Fi, διαθέσιμο ακόμη και μέσα στο υποθαλάσσιο τούνελ που συνδέει το Φόκστοουν με το Καλέ, μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα ανά επιβάτη και ταχύτητες έως 320 χλμ. την ώρα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας αμαξοστοιχίας που θα δρομολογηθεί μέσα στο 2015.

Από τον επόμενο Μάιο θα ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη σύνδεση Λονδίνου – Μασσαλίας, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2016 το Eurostar θα εγκαινιάσει τη νέα γραμμή Λονδίνο – Αμστερνταμ με ενδιάμεσους σταθμούς την Αμβέρσα, το Ρότερνταμ και το Αεροδρόμιο του Schiphol.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή