Σε ισχύ και επίσημα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Σε ισχύ και επίσημα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου, σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μέσω έως και 100 δόσεων.

Η απόφαση προβλέπει ότι στη ρύθμιση υποχρεωτικά υπάγονται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και την 1 Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

Η αλλαγή σχετικά με την προηγούμενη απόφαση αφορά στο γεγονός ότι η νέα απόφαση ορίζει ρητά ότι μπορούν να υπαχθούν μόνο βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές και όχι απλά βεβαιωμένες ως την 1 Οκτωβρίου 2014, όπως είναι οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται σε ρύθμιση:

– βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ

– βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Αναλυτικά το ΦΕΚ της απόφασης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή