Μπλε διαμάντι πωλήθηκε για 32 εκατ. δολάρια

Μπλε διαμάντι πωλήθηκε για 32 εκατ. δολάρια

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασιών στο είδος του έσπασε το σαγηνευτικό μπλε διαμάντι που πουλήθηκε για 32.600.000 εκατ. δολάρια στην Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby.

Σε ιδιώτη συλλέκτη από το Χονγκ Κόνγκ ανήκει πλέον η πέτρα 9,75 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, μετά από 20 λεπτά ανταγωνιστικών προσφορών το βράδυ της Πέμπτης.

Η τελική τιμή που έκλεισε για το διαμάντι κατακτά ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασίες, αυτό για την τιμή ανά καράτι για κάθε διαμάντι.

Ο προηγούμενος κάτοχος της πολύτιμης πέτρας ήταν η Rachel Lambert, γνωστή ως  Bunny Mellon, σύζυγος του αείμνηστου συλλέκτη έργων τέχνης Paul Mellon, η οποία πέθανε τον Μάρτιο σε ηλικία 103 ετών.

“Το διαμάντι και η πρώην κάτοχός του αξίζουν μια θέση στα βιβλία ρεκόρ”, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών,  Gary Schuler.

Το μπλε διαμάντι ήταν το αποκορύφωμα μιας συλλογής κοσμημάτων και αντικειμένων της Mellon που  πωλήθηκε για περισσότερα από 42.000.000 δολάρια, ενώ ο οίκος τα εκτιμούσε στα 19.200.000 δολάρια πριν την πώληση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή