Από σήμερα οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για βοήθημα σε πολύτεκνες μητέρες

Από σήμερα οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για βοήθημα σε πολύτεκνες μητέρες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ΚΕΠ από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι του προγράμματος που αφορά “παροχή χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες”. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αντίστοιχο καλοκαιρινό πρόγραμμα στα ΚΕΠ απευθύνθηκαν 167.746 δικαιούχοι.

Την δυνατότητα να θέσουν σε προσωρινή ακινησία τα οχήματά τους δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης και Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης (ταξί) για διάστημα τριών μηνών έως τριών ετών. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι υφυπουργοί Μεταφορών και Εργασίας κ.κ. Παπαδόπουλος και Μπέζας η οποία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για συνυπογραφή, κατά την διάρκεια της ακινησίας οι ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων απαλλάσσονται της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, της υποχρέωσης ασφάλισης του αυτοκινήτου καθώς και των τελών κυκλοφορίας. «Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία για τους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων και τους ιδιοκτήτες επιβατικών δημόσιας χρήσης οι οποίοι λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου που έχει γίνει στις κατηγορίες αυτές, αδυνατούσαν να σταματήσουν τη λειτουργία της επιχείρησης τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τις κατηγορίες αυτές των επαγγελματιών, προκειμένου να ανακουφιστούν προσωρινά» δήλωσε ο κ. Μιχ. Παπαδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT