Πρωτιά για την Δανία στη χρήση του διαδικτύου

Πρωτιά για την Δανία στη χρήση του διαδικτύου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δανία αναδείχθηκε ως η κορυφαία χώρα στον κόσμο στην χρήση κινητών τηλεφώνων και στην πρόσβαση στο διαδικτύο, αφήνοντας στην δεύτερη θέση της κατάταξης την Νότια Κορέα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Την τρίτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει η Σουηδία σύμφωνα με την μελέτη, ενώ ακολουθούν η Ισλανδία και η Βρρετανία. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, κορυφαίο αναλυτή σε  τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή κυριαρχία στο πλαίσιο της συνδεσιμότητας.

Το Χονγκ Κονγκ οδήγησε την Ασία στην ένατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταλαμβάνουν την 14η θέση. Ο δείκτης ανάπτυξης που υπολογίζει η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών βασίζεται στο βαθμό πρόσβασης κάθε χώρας στον παγκόσμιο ιστό, αλλά και χρήσης κινητών τηλεφώνων σε συνάρτηση με το επίπεδο γνώσης και ικανοτήτων του πληθυσμού στον τομέα της τεχνολογίας.

"Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα είναι συνδεδεμένα αυτήν την στιγμή στο διαδίκτυο, γεγνός που αποδεικνύει πως η ανάπτυξη της τεχνολογίας στο χώρος της πληροφόρησης και επικοινωνίας παραμένει έντονη σε σχεδόν κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει η έκθεση.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι πολύ πίσω με το 90% να μην έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο όπως σημειώνεται στην έκθεση, ωστόσο το 2014 παρατηρείται αύξηση 8,7% στη χρήση του διαδικτύου σε σύγκριση με το ρυθμό αύξησης στις αναπτυγμένες χώρες που αγγίζει το 3,3%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή