Για πρόκριση κόντρα στα προγνωστικά

Για πρόκριση κόντρα στα προγνωστικά

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον βαθμό που θα τον φέρει προ των πυλών της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα ψάξει ο Ολυμπιακός απόψε στο «Βιθέντε Καλντερόν», στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ (ώρα έναρξης, 21.45). Αναμφίβολα το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι εξαιρετικά δύσκολο απέναντι στη φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ στη (βροχερή) ισπανική πρωτεύουσα, ο Μίτσελ ανέφερε πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης στα χαρτιά. Τόνισε, πάντως, πως η ομάδα του θα παλέψει για τη νίκη. «Το Τσάμπιονς Λιγκ μας δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας. Πολλές φορές η αποτελεσματικότητα δεν είναι αρκετή, αφού χάσαμε από τη Γιουβέντους. Πάντα όμως προσπαθούμε με τον τρόπο μας για το καλύτερο. Γνωρίζουμε καλά πως δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την Ατλέτικο στα χαρτιά. Δεν έχουμε ίδιες μονάδες. Αλλά με τα δικά μας όπλα θα χτυπήσουμε το ματς» είπε χαρακτηριστικά ο Μίτσελ.

Στη διάθεσή του βρίσκονται 21 ποδοσφαιριστές. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι τραυματίες Ντουρμάζ και Γιαννούλης, ενώ ετοιμοπόλεμοι είναι τόσο ο Μπενίτες όσο και ο Σιόβας. Ενα πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο αντιμετωπίζει ο Γιάννης Μανιάτης και κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να το ξεπεράσει και να αγωνιστεί. Πάντως, ο αρχηγός του Ολυμπιακού ακολούθησε το πρόγραμμα της χθεσινοβραδινής προπόνησης στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Αν δεν τα καταφέρει, θα τον αντικαταστήσει ο Κασάμι. Στις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να χρησιμοποιηθούν όσοι ξεκίνησαν στο Τορίνο, δηλαδή οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Μήτρογλου και Αφελάι. «Το πιο σημαντικό για εμάς θα είναι να παίξουμε όπως στα προηγούμενα ματς. Να αγωνιστούμε με το ίδιο πνεύμα και στιλ. Θα είναι η καλύτερη λύση και επιλογή για εμάς» τόνισε ο Αφελάι.

Από την άλλη πλευρά, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σιμεόνε είναι ο τραυματισμός του Μιράντα, ο οποίος αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Ο Μάντζουκιτς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αυχένα και θα χρησιμοποιηθεί στην κορυφή της επίθεσης της Ατλέτικο. Σε σύστημα 4-2-3-1 αναμένεται να παίξουν από την αρχή ο Μογιά κάτω από την εστία, οι Χουανφράν, Χιμένες, Γοδίν και Ανσάλντι στην άμυνα, οι Τιάγκο και Γκάμπι σε ρόλο αμυντικών μέσων, οι Ραούλ Γκαρσία, Κόκε και Τουράν στη μεσαία γραμμή και ο Μάντζουκιτς στην επίθεση. «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός μέσα και έξω. Δεν μας είχε εκπλήξει στην Αθήνα. Τον περιμένουμε το ίδιο δυνατό και στη Μαδρίτη», ανέφερε ο Σιμεόνε. Στις κερκίδες θα βρεθούν περισσότεροι από 1.500 φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή