Πρόσωπα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ωραία ιστορία ξεκίνησε την ομιλία του χθες στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας  (φωτ.). Τη Δευτέρα και μέσω του διπλωματικού σάκου από τη Μασσαλία ήρθε στα χέρια του το άνω τμήμα ενός πήλινου αμφορέα με λεπτές διακοσμήσεις στο σώμα του, το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα ένας Γάλλος πολίτης, κάτοικος Μασσαλίας, 90 ετών, και το οποίο είχε ανακαλύψει και οικειοποιηθεί ο ίδιος προ 40 ετών κολυμπώντας σε κρητική ακρογιαλιά. Σπουδαία κίνηση με υψηλό συμβολισμό που χρωμάτισε με ελληνικά χρώματα το ευρωπαϊκό συμβούλιο.

…Πολλοί εκπρόσωποι της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους στην απαράδεκτη εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας του νεαρού Μάικλ Μπράουν. Ανάμεσά τους ο δημοφιλής ράπερ Μάκλμορ, οποίος μάλιστα πήρε μέρος και στις κινητοποιήσεις στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ μιλώντας για «προστατευμένη υπεροχή των λευκών» και ζητώντας δικαιοσύνη και ισότητα στην αντιμετώπιση του δράστη.

…Γνωστό έγινε χθες επισήμως από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO το καστ του νέου κύκλου της εξαιρετικής σειράς «True Detective». Η Κέλι Ράιλι, γνωστή από τη συμμετοχή της στο «Sherlock Holmes», θα αναλάβει τελικά τον ένα από τους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στον άλλο επιβεβαιώθηκε η από καιρό φημολογούμενη παρουσία της Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, η οποία αναμένεται να δώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον και δυναμισμό στο γυναικείο στοιχείο, το οποίο μάλλον βρισκόταν σε δεύτερη μοίρα στην πρώτη σεζόν της σειράς.

…Νέο άλμπουμ κυκλοφορεί τις προσεχείς ημέρες (2 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα) ο θρύλος της κάντρι μουσικής Γουίλι Νέλσον. Ο σπουδαίος τραγουδοποιός με την εξηντάχρονη σχεδόν καριέρα συναντά τη σχεδόν μόνιμη συνεργάτιδα και αδερφή του Μπόμπι για τη δημιουργία του δίσκου «December Day: Willie’s Stash, Volume 1», ο οποίος περιλαμβάνει 18 από τα αγαπημένα του κομμάτια, τόσο δικής του δημιουργίας όσο και cover άλλων καλλιτεχνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή