Ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας

Ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο σύνολο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός εξαγωγικός τομέας και μια σειρά προτάσεων πολιτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας συζητήθηκαν στο 1ο Eurobank Greek Exports Convention που διοργάνωσε η Eurobank και αποτελεί την πρώτη ενέργεια στο πλαίσιο των «Δεσμεύσεων 2015» που έχει αναλάβει η τράπεζα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. «Εξωστρέφεια σημαίνει διεθνής ανταγωνιστικότητα. Χρειαζόμαστε προϊόντα και υπηρεσίες που να μπορούν να συγκριθούν άφοβα και να προτιμηθούν, είτε στο ράφι οποιουδήποτε καταστήματος στον κόσμο είτε, αντίστοιχα, στη συνείδηση των καταναλωτών σε οποιαδήποτε χώρα. Σήμερα πια δεν υπάρχουν σύνορα στο πού βρίσκονται οι δυνητικοί πελάτες μας, αλλά εξίσου δεν υπάρχουν σύνορα και για τους ανταγωνιστές μας», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα του συνεδρίου ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρ. Μεγάλου.

Εναν ολοκληρωμένο Οδικό Χάρτη με σκοπό τη διαμόρφωση ενός νέου εξαγωγικού μοντέλου για τη χώρα σκιαγράφησε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ. O κ. Θ. Φέσσας τόνισε ότι στόχος του νέου αυτού μοντέλου είναι η μεγέθυνση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και η παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων υψηλότερης τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας. Ως βασικούς πυλώνες υλοποίησης ανέφερε την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, με στόχο τη μεταστροφή στην παραγωγή προϊόντων μεσαίας και άνω τεχνολογίας μέσα από την επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη, R&D, το επιχειρηματικό περιβάλλον για την άμεση εφαρμογή ενός προγράμματος ταχείας αποκατάστασης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας και τις υπηρεσίες υποστήριξης, με αναβάθμιση των μηχανισμών πληροφόρησης, δικτύωσης και κινητοποίησης των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο δρ Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής οικονομολόγος ανάλυσης αγορών της Eurobank, παρουσίασε έρευνα για τα κίνητρα και τα αντικίνητρα των ελληνικών εξαγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή