Σύντομα (28/11/14)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση πωλήσεων το 9μηνο για τον όμιλο Κορρέ

Με αύξηση των πωλήσεων κατά 28%, στα 39,4 εκατ. ευρώ, έκλεισε το εννεάμηνο του 2014 για τον όμιλο Κορρέ. Πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη των πωλήσεων ήταν το εξωτερικό με 95% αύξηση, αποτέλεσμα της θετικής πορείας της δραστηριότητας του ομίλου στην Αμερική, αλλά και της ενισχυμένης απόδοσης συνολικά των αγορών ενδιαφέροντος στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, συνολική ανάπτυξη 36% παρουσίασαν οι αγορές προτεραιότητας, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Ισπανία, η Ρωσία και οι Σκανδιναβικές χώρες. Παράλληλα, ανάπτυξη της τάξεως του 5% παρουσίασαν και οι πωλήσεις στην Ελλάδα. Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), εάν αφαιρεθεί η επίπτωση εκτάκτου κόστους αναδιοργάνωσης, ανήλθαν στα 7,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014 από 6,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013, αυξημένα κατά 21%. Ωστόσο, τα καθαρά αποτελέσματα είναι ζημίες 100.000 ευρώ από καθαρές ζημίες 1,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013.

Αρχές Δεκεμβρίου η απόφαση για αύξηση κεφαλαίου

Την εκτίμηση ότι η διαδικασία για τη λήψη απόφασης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου διατύπωσε η διοίκηση της τράπεζας, με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας «το σχέδιο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών το οποίο έχει υποβληθεί έχει ως κύριους άξονες, κατά κύριο λόγο, την άμεση ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων και την είσοδο νέων επενδυτών, καθώς και τη δραστική περιστολή των λειτουργικών εξόδων, την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων και την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων». Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, η τράπεζα παρουσίασε περιορισμό ζημιών. Συγκεκριμένα το μετά φόρους αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημία ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 69,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών) σε σχέση με το σύνολο των χορηγήσεων διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στο 27%.

Σημειώνεται ότι το 55% των καθυστερήσεων καλύπτεται από προβλέψεις.

Μείωση των πωλήσεων και συρρίκνωση των προ φόρων ζημιών εμφάνισε ο όμιλος Αλουμύλ το εννεάμηνο του 2014. Eιδικότερα, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3% στα 124,4 εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης και της κατάρρευσης της αγοράς φωτοβολταϊκών συστημάτων στο εσωτερικό. Αντίθετα, το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 9,0% περίπου, στα 24,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 119% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και διαμορφώθηκαν στα 8,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Οι προ φόρων ζημίες συρρικνώθηκαν κατά 37%, στα 7,3 εκατομμύρια ευρώ. Οσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις το εννεάμηνο του 2014 μειώθηκαν κατά 14%, περίπου, στα 77,9 εκατομμύρια ευρώ.

Επιστροφή στα κέρδη για «Ελινόιλ»

Eπέστρεψε στη κερδοφορία η «Ελινόιλ» το φετινό εννεάμηνο. Ειδικότερα τα ενοποιημένα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 1,4 εκατ. έναντι ζημίας 1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Οπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας, «η θετική πορεία στο φετινό 9μηνο είναι το αποτέλεσμα υλοποίησης ενός τριετούς πλάνου το οποίο προέβλεπε σημαντική μείωση λειτουργικών δαπανών χωρίς αποδυνάμωση της οργανωτική δομής, επιλεκτική ανάπτυξη στην εσωτερική αγορά και διερεύνηση νέων αγορών». Παράλληλα, η «Ελινόιλ» αξιοποίησε τις ευκαιρίες που προέκυψαν από την πολύ καλή πορεία του τουρισμού.

Συνεργασία Eurolife ERB με το ΙΑΣΩ Παίδων

Την έναρξη της συνεργασίας της με το νοσοκομείο ΙΑΣΩ Παίδων του ομίλου ΙΑΣΩ ανακοίνωσε η Eurolife ERB Ασφαλιστική. Με τη νέα της συνεργασία, η Eurolife ERB Ασφαλιστική ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης «Premium», ειδικά στο σκέλος που αφορά σε καλύψεις στα παιδιά. Η συνεργασία περιλαμβάνει σειρά παροχών εκ μέρους του νοσοκομείου για επείγοντα περιστατικά, αλλά και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και άλλες παροχές, οι οποίες ενσωματώνονται στο πακέτο που ήδη απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι. Με αυτή τη συνεργασία η Eurolife ERB Ασφαλιστική επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για συνεχή αύξηση των παρεχομένων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους της. Το ΙΑΣΩ Παίδων διευρύνει τις συνεργασίες του με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας για τα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT