Κέρδη 9,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για Ελβάλ

Κέρδη 9,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για Ελβάλ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ύψος των 9,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Ελβάλ στο εννεάμηνο, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου κατέγραψαν μικρή αύξηση στα 788,2 εκατ. ευρώ από 778,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη ανέφερε τα εξής: «Παρά τον σημαντικά αυξημένο, κατά 8%, όγκο πωλήσεων, οι χαμηλές τιμές και οι ζημίες του τομέα διέλασης που είχαν καταγραφεί κατά το πρώτο εξάμηνο πίεσαν τα αποτελέσματα του ομίλου. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 788,2 εκατ. ευρώ από 778,9 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εννεαμήνου και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 55,4 εκατ. ευρώ, έναντι 67,8 εκατ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου, μειωμένα κατά 18,4%».

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 7,7 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ (τα αποτελέσματα του πρώτου εννεαμήνου του 2013 είχαν επιβαρυνθεί εφάπαξ από υψηλά ποσά φόρων). Τελικά τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 9,9 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανήλθε σε 239,3 εκατ. ευρώ από 207,8 εκατ. ευρώ της 31ης Δεκεμβρίου 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή