Σύντομα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο οδικό έργο ύψους 122 εκατ. ανέλαβε ο Ελλάκτωρ στη Ρουμανία

Ο όμιλος Ελλάκτωρ ανέλαβε νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία, υπογράφοντας και τη σχετική σύμβαση. Πρόκειται για το Τμήμα 2 του αυτοκινητόδρομου Sebes-Turda, μήκους 24,25 χιλιομέτρων, το οποίο ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ, θυγατρική του ομίλου, σε συνεργασία με την εταιρεία Euroconstruct Trading ’98. Το ποσοστό συμμετοχής της ελληνικής εταιρείας διαμορφώνεται σε 51%. Η σύμβαση χρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το Ταμείο Συνοχής. Σημειωτέον ότι η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 22 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδοθεί ώς τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ημερίδα για την παγκόσμια οικονομία και τη ναυτιλία

Την προσεχή Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται ημερίδα για την παγκόσμια οικονομία και τη ναυτιλία στο Ιδρυμα Ωνάση, στο οποίο προβλέπεται να μιλήσουν δεκάδες εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας, της οικονομίας, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το συνέδριο οργανώνουν το Κέντρο Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών του κ. Κώστα Γραμμένου, σε συνεργασία με το City University του Λονδίνου και την Cass Business School, με αφορμή την 30ή επέτειο από την ίδρυση του Κέντρου. Το ίδρυμα αποτέλεσε ένα από τα πρώτα ιδιωτικά διδακτικά και ερευνητικά κέντρα για τη ναυτιλία της Μεγ. Βρετανίας, αποτελώντας σήμερα «ορόσημο» για την ανάπτυξη των ναυτιλιακών σπουδών διεθνώς.

0,9% μειώθηκε σε ετήσια βάση ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Οκτώβριο του 2014.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

α. Στη μείωση των τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 0,4%.

β. Στη μείωση των τιμών εξωτερικής αγοράς κατά 2,7%.

Ο γενικός δείκτης τον Οκτώβριο 2014, σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, παρουσίασε μείωση 1,5%.

Αύξηση πωλήσεων για J&P Αβαξ

Στα 336,3 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου J&P-Αβαξ Α.Ε. στο εννεάμηνο του 2014, έναντι 272,3 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών εξόδων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 31,6 εκατ. ευρώ έναντι 24,1 εκατ. ευρώ το 2013. Τα προ φόρων και προβλέψεων (συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ) αποτελέσματα του ομίλου παρουσίασαν ζημία ύψους 5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014, έναντι ζημίας 17 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Τα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου παρουσίασαν ζημία ύψους 32 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014, έναντι ζημίας 18,4 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους και μη ελέγχουσες συμμετοχές κατέγραψε ζημία ύψους 31,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014, έναντι ζημίας 19,5 εκατ. ευρώ το 2013. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων του ομίλου κυμαίνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την 30.09.2014, με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις να ανέρχονται στα 2,1 δισ. ευρώ, ενώ υπήρχαν και πρόσθετες προς υπογραφή συμβάσεις συνολικής αξίας περίπου 0,2 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT