Ενίσχυση ρευστότητας επιχειρήσεων

Ενίσχυση ρευστότητας επιχειρήσεων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η από κοινού αναζήτηση τρόπων για την επαναδραστηριοποίηση του IFC στην Ελλάδα, για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης με τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Χρηματοδοτήσεων, του IFC, του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Δημήτρη Τσιτσιράγκο.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός: «Ζητούμε από το IFC, η χώρα μας να ξαναγίνει στην πράξη πάλι χώρα λειτουργίας και να δανειοδοτηθούν ή να δοθούν κεφάλαια σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα. Συζητήσαμε, λοιπόν, τους τρόπους για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας. Αυτή η προσπάθεια εντάσσεται σ’ ένα συγχρονισμένο, συντονισμένο πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και ειδικά του ιδιωτικού τομέα. Δουλεύουμε εδώ και 2,5 χρόνια παράλληλα με σειρά άλλων τραπεζών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Τράπεζα Παρευξείνιας Συνεργασίας και η Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η στήριξη των συγκεκριμένων οργανισμών στις ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα συμβάλει απλά και μόνο στην αύξηση της ρευστότητας. Θα δημιουργήσει ευρύτερες συνέργειες, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα μας, θα συμβάλει στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε ξανά την Ελλάδα σ’ έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT