Στα σκαριά συνάντηση Τσίπρα – Κουβέλη

Στα σκαριά συνάντηση Τσίπρα – Κουβέλη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση Τσίπρα – Κουβέλη φαίνεται να κυοφορείται πριν από τις γιορτές, καθώς την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεών τους προκρίνουν πλέον τα επιτελεία και των δύο κομμάτων. Το νόημα αυτό, άλλωστε, έχει η σημερινή δεύτερη συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα προετοιμάσουν το έδαφος.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, άλλη μια ενδοκομματική διαφοροποίηση δοκιμάζει τη ΔΗΜΑΡ, καθώς τρεις εκ των στενότερων –μέχρι πρότινος– συνεργατών του κ. Φ. Κουβέλη (Δημ. Χατζησωκράτης, Θ. Μαργαρίτης, Ν.Τσούκαλης) τάχθηκαν υπέρ της αναβολής των εκλογών μέχρι τον Μάιο και της ανάγκης να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο σκεπτικό της πρότασής τους, την οποία συνυπέγραψαν τέσσερα μέλη της Εκτ. Επιτροπής, τονίζεται ότι «στην παρούσα κρίσιμη φάση η εθνική ανασυγκρότηση απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις» και ως λόγος της υπερψήφισης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ του ΠτΔ προκρίνεται η αναθεώρηση του Συντάγματος, «που είναι λάθος να ανασταλεί επί μακρόν». Επί της ουσίας, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ προτείνουν στους κ. Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα να αποτολμήσουν μια συμφωνία-πακέτο (για τον Πρόεδρο και το Σύνταγμα) και να γίνουν εκλογές τον Μάιο.

Ο κ. Κουβέλης αιφνιδιάστηκε όταν άκουσε την πρόταση και την απέρριψε με το επιχείρημα ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ. Εχει ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι η εισήγηση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων που υποστηρίζουν όχι μόνον το «Ποτάμι’ και οι Μεταρρυθμιστές, αλλα ακόμη και οι Δημ. Παπαδημούλης και Γ. Σταθάκης, οι οποίοι είχαν προσφάτως υπαινιχθεί ως λύση μια τέτοια προοπτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT