Τ. Βίζερ: «Εφικτό να συμφωνηθούν όλα με την τρόικα εντός του 2014»

Τ. Βίζερ: «Εφικτό να συμφωνηθούν όλα με την τρόικα εντός του 2014»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάρια για παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης για ένα μήνα ή έξι μήνες εξετάζει, μεταξύ άλλων η Ευρώπη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Euro-working Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα.

«Μια ισχυρή θεωρία είναι η 31η Ιανουαρίου. Άλλη μια είναι η 30η Ιουνίου. Είναι και αυτή μια θεωρία μεταξύ άλλων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίζερ, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας μέρος ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters που ήθελε το Eurogroup της Δευτέρας να μελετά κυρίως ενδεχόμενο εξάμηνης επέκτασης.

Ο κ. Βίζερ υπογράμμισε ότι εάν δεν υπάρχει η βούληση για νομοθέτηση των προαπαιτούμενων δράσεων πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τότε η Αθήνα θα πρέπει να ζητήσει περισσότερο χρόνο παράτασης, σημειώνοντας ωστόσο πως «από ό,τι βλέπουμε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Ο κ. Βίζερ τόνισε ότι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου πρέπει να υπάρξει συμφωνία, ενώ σε ερώτηση αν είναι δυνατό να μείνει η χώρα μας με κενό προγράμματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι γράφει στο Μετρό στο Λονδίνο; Mind the gap (προσοχή στο κενό)».

Εκτίμησε πάντως πως μια συνολική συμφωνία είναι εφικτό να επιτευχθεί εντός του 2014, με προϋπόθεση όμως να επιστρέψει άμεσα η τριμερής στην Αθήνα και υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα.

«Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να συμφωνηθούν όλα το 2014. Οι δε προαπαιτούμενες δράσεις θα μπορούσαν να νομοθετηθούν την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Γίνεται, αλλά μόνον αν η τρόικα κατέβει και άμεσα συμφωνήσει σε όλη την ατζέντα των θεμάτων», δήλωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT