ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Γαστρονόμος Δεκεμβρίου

- Ρεβεγιόν στην Πόλη

  • Ταξιδέψαμε στην Κωνσταντινούπολη, συναντήσαμε τους Ρωμιούς που εξακολουθούν να ζουν εκεί και καταγράψαμε ιστορίες για το πώς γιόρταζαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Δεινές μαγείρισσες άνοιξαν τα σπιτικά τους και ετοίμασαν εξαιρετικές πολίτικες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι.


- 60 ανεπανάληπτες συνταγές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

  • Σούπες βελουτέ με φαντασία: πρωτότυπες συνταγές για το εναρκτήριο πιάτο του γιορτινού τραπεζιού.
  • Τάρτες με ελληνικά τυριά: Καμωμένες με χειμωνιάτικα λαχανικά και εκλεκτά ντόπια τυριά.
  • Ξηροί καρποί στο μπλέντερ: Δύο ντιπ, ένα άλειμμα και ένα τσάτνι με λίγο κόπο και πολλή νοστιμιά.
  • Γιορτινοί τρόποι να μαγειρέψουμε χοιρινό: Από μυρωδάτο καρέ με ξεροψημένη πέτσα μέχρι μελωμένο ψαχνό από κότσι με κάστανα.
  • Τα πουλερικά της γιορτής: Απ’ όλα έχει το τραπέζι: φασιανό σαλμί, κόκορα μπρεζέ στη γάστρα με κρασί, αλλά και γεμιστό με συκωτάκια, φραγκόκοτα μελωμένη με κυδώνια και πορτοκάλι, χήνα ροδοψημένη με γλυκοπατάτες, πάπια με σάλτσα... του δάσους, καθώς και την πιο ζουμερή και μυρωδάτη γαλοπούλα που έχουμε δοκιμάσει.
  • Σαλάτες αμπιγιέ: Φρούτα, ξηροί καρποί, ευφάνταστες βινεγκρέτ και λαδολέμονα δίνουν τόνο γιορτινό στις σαλάτες μας.
  • Συνοδευτικά χωρίς κόπο: Πρωτότυπες συνταγές για πουρέδες, πιλάφια και φουρνιστά λαχανικά που θα σταθούν στο... ύψος του ψητού!
  • Γλυκά με ελληνικά υλικά: Μέλι, ρόδια, ανθότυρο, κάστανα και κανέλα συνδυάζονται μοναδικά για τα γλυκά των εορτών.

- Φέτος χαρίστε εκλεκτά ντόπια προϊόντα (χριστουγεννιάτικος οδηγός αγορών)

  • Οι σεφ και οι συντάκτες του περιοδικού προτείνουν τα καλύτερα προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι αλλά και για δώρα.
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ