Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Γκέιτς

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Γκέιτς

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου στην κορυφή του καταλόγου των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg αναδείχθηκε και πάλι ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 87,2 δισ. δολ. Ο κ. Γκέιτς εκτόπισε από την πρώτη θέση τον Μεξικανό μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ, ο οποίος βρέθηκε στην τρίτη θέση. H αλλαγή αυτή κατέστη δυνατή λόγω της ενίσχυσης των αποδόσεων των ποικίλων επενδύσεων του συνιδρυτή και τεχνικού συμβούλου της Microsoft. Tο μερίδιο του 4%, το οποίο διατηρεί στην εταιρεία, του προσφέρει σχεδόν το ένα πέμπτο της συνολικής περιουσίας του. Το υπόλοιπο 96% σχετίζεται με την Cascade Investment, έναν όμιλο συμμετοχών, ο οποίος διατηρεί ποσοστά σε περισσότερες από 36 επιχειρήσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι καναδικοί σιδηρόδρομοι, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Strategic Hotels & Resorts, το φωτογραφικό πρακτορείο Corbis Image, ο ενεργειακός όμιλος Sapphire Energy κ.λπ. Πέραν αυτών, ο Μπιλ Γκέιτς έχει δωρίσει 28 δισ. δολ. από την περιουσία του στο Bill and Melinda Gates Foundation, τον φιλανθρωπικό οργανισμό που συνδιοικεί με τη γυναίκα του.

Στη δεύτερη θέση, εν τω μεταξύ, εμφανίζεται ο γκουρού των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ. Η πορεία της τιμής της μετοχής του ομίλου του Βerkshire Hathaway καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικότερα από τον Αύγουστο και μετά είναι έντονα ανοδική. Τον Αύγουστο, συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση της Βerkshire Hathaway, οπότε και ο ίδιος δήλωσε πως η πραγματική αξία της αυξάνεται ταχύτερα απ’ όσο δηλώνουν ορισμένες μεταβλητές, όπως η χρηματιστηριακή της αξία. Η δήλωση αυτή ενίσχυσε περαιτέρω την τιμή της μετοχής της Berkshire Hathaway, η οποία συνολικά από τις αρχές του 2014 ανήλθε εντυπωσιακά κατά 27% σε ιστορικά επίπεδα-ρεκόρ. Υπό το πρίσμα αυτό, η περιουσία του 84χρονου μεγιστάνα έχει ανέλθει στα 73,7 δισ. δολ., ξεπερνώντας κατά 300 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη του Κάρλος Σλιμ στα 73,4 δισ. δολ.

Τέλος, ο Μεξικανός αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ είναι ο άνθρωπος ο οποίος με τον κολοσσό της America Movil ελέγχει την κινητή τηλεφωνία στη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, διατηρεί συμμετοχές σε τράπεζες (Inbursa και Caixabank), εξορυκτικές εταιρείες (Minera Frisco), στον Τύπο (New York Times), καθώς και σε κατασκευαστικές εταιρείες του Μεξικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT