Είσοδο στην ελληνική αγορά ετοιμάζει η Burger King

Είσοδο στην ελληνική αγορά ετοιμάζει η Burger King

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ελληνική αγορά ετοιμάζεται να εισέλθει η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα εστίασης στην κατηγορία των μπέργκερ. Ο λόγος για την αμερικανική Burger King, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξίας με την ονομασία Burge King SEE SA προκειμένου να επεκταθεί επιθετικά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στην Ιταλία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει ήδη καταστήματα σε όλες τις παραπάνω χώρες πλην της Ελλάδας. «Μέσω της συνεργασίας μας με την Burger King SEE και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Λέο Λεόν, που έχει αποτελέσει μέλος της οικογένειας της Burger King για πάνω από 18 χρόνια, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το σήμα και τη δραστηριότητα σε αυτές τις αγορές-κλειδιά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε το σήμα σε μία αγορά, την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοσέ Σιλ, πρόεδρος της Burger King για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. «Εχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην Burger King SEE πιστεύουμε ότι έχουμε βρει τον τέλειο συνεργάτη για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και να προσθέσουμε σημαντική αξία στο σύστημα της Burger King», πρόσθεσε.

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο σερβίροντας φαγητό σε πάνω από 11 εκατ. καταναλωτές ημερησίως.Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο επέκτασης της αλυσίδας στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Ωστόσο, η είσοδος της αμερικανικής αλυσίδας θεωρείται μεγάλη πρόκληση, καθώς μέχρι σήμερα δύο μεγάλες ξένες αλυσίδες της κατηγορίας των μπέργκερ απέτυχαν. Ο λόγος για τη Wendy’s και φυσικά τη McDonalds, οι οποίες δεν μπόρεσαν να ανταγωνισθούν τις εγχώριες αλυσίδες και κυρίως τα Goody’s.

Η άφιξη της Burger King αποκτά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παρατηρείται σημαντική στροφή των αλυσίδων fast food στην κατηγορία του burger, με πιο χαρακτηριστική την αλλαγή των καταστημάτων της Goody’s σε καταστήματα «burger house».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή