Μάχη για τη ζωή δίνει τραυματίας από την καραμπόλα του Σχηματαρίου

Μάχη για τη ζωή δίνει τραυματίας από την καραμπόλα του Σχηματαρίου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νεκρή κοπέλα και οκτώ τραυματίες, οι δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός της καραμπόλας 32 αυτοκίνητων στα παλαιά διόδια Σχηματαρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας 29 ετών. Ο άνδρας, που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας και έπειτα στον Ερυθρό Σταυρό, υποβλήθηκε σε εγχείριση στο θώρακα.

Στο νοσοκομείο Χαλκίδας νοσηλεύονται ένας 39χρονος, ο οποίος έχει χτυπήσει στη λεκάνη, και μια 30χρονη με κατάγματα, και αν όλα πάνε καλά, θα πάρουν εξιτήριο.

Οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματισμένοι έχουν πάρει εξιτήριο.

Για μεγάλη ολισθηρότητα του οδοστρώματος έκαναν λόγο πολλοί οδηγοί, παρά το γεγονός ότι η άσφαλτος στο σημείο είναι καινούργια.

Το Σάββατο, με ανακοίνωση που εξέδωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία Νέα Οδός τονίζει ότι υπήρχε σήμανση μήκους δύο χιλιομέτρων από το σημείο που γίνονται τα έργα στο Σχηματάρι, διευκρινίζοντας ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες Αρχές που διερευνούν τα αίτια της θανατηφόρας καραμπόλας παρέχοντας όλα τα στοιχεία.

Όπως τονίζει η κοινοπραξία αναφορικά με την εκτέλεση των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο, ακολουθήθηκαν όπως πάντα οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες.

Μιλώντας, ωστόσο, στον ΣΚΑΪ χθες, ο Μάκης Δερμάτης γενικός γραμματέας των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει πολύ μεγάλη επικινδυνότητα και ελλιπέστατη σήμανση, ενώ η εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Φανή Λάμπρου τόνισε ότι γίνονται έργα για την αποξήλωση του ανενεργού σταθμού διοδίων του Σχηματαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα. «Υπάρχει η προβλεπόμενη σήμανση» επέμεινε.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  μίλησε το βράδυ της Παρασκευής και ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο της κοπέλας και ευχήθηκε να μην υπάρχει άλλος νεκρός.

«Είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή να πούμε οτιδήποτε για τα αίτια του δυστυχήματος, το όριο στην περιοχή το όριο είναι 50 χλμ. λόγω των έργων, η τροχαία είναι εκεί για να πάρει τα δεδομένα και η δικαιοσύνη να ερευνήσει τις ευθύνες» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT