Και στην κρουαζιέρα εισέρχεται ο Ρ. Μπράνσον

Και στην κρουαζιέρα εισέρχεται ο Ρ. Μπράνσον

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τομέα της κρουαζιέρας επεκτείνεται ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ο Μπράνσον ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή δύο νέων κρουαζιερόπλοιων από κοινού με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital. Η έδρα των δύο νέων πλοίων θα είναι στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. «Σκοπεύουμε να ταρακουνήσουμε τη βιομηχανία της κρουαζιέρας και να προσφέρουμε στους πελάτες μας αξέχαστες διακοπές», είπε ο κ. Μπράνσον. Τα στελέχη των δύο εταιρειών δεν αποκάλυψαν το ποσό που θα επενδύσει η Bain Capital ούτε πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας επιχείρησης. Ο όμιλος Virgin περιλαμβάνει περισσότερες από 400 εταιρείες σε τομείς που ποικίλλουν, από τις μεταφορές, την οινοποιία, τη μουσική βιομηχανία, την κινητή τηλεφωνία, τις τράπεζες και τις αερομεταφορές. «Η Virgin μπορεί να φέρει στη βιομηχανία της κρουαζιέρας το στοιχείο του αναπάντεχου, είναι δημιουργική, είναι σέξι μάρκα», λέει στο Bloomberg η Βίκι Γκαρσία, ταξιδιωτική πράκτορας στη Φλόριντα των ΗΠΑ. «Δεν νομίζω ότι θα διοργανώνουν βαρετές κρουαζιέρες για γιαγιάδες», προσθέτει. Η Virgin Cruises θα πρέπει να ανταγωνιστεί τις δύο μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες οργάνωσης κρουαζιέρων, δηλαδή τις Carnival και Royal Caribbean Cruises.

Οχι μόνο για υπερηλίκους

Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία της κρουαζιέρας προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ότι δηλαδή τα κρουαζιερόπλοια είναι υπερπλήρη και ότι οι ταξιδιώτες είναι στην πλειονότητά τους υπερήλικοι. Η Virgin έχει αναμφίβολα τη φήμη ότι δεν είναι μια εταιρεία που απευθύνεται σε υπερηλίκους. Ωστόσο ο κ. Μπράνσον θα πρέπει, στο μεταξύ, να αποκαταστήσει την εικόνα της Virgin, η οποία δέχτηκε πλήγμα από τη συντριβή του διαστημοπλοίου SpaceShip Two τον Οκτώβριο. Κατά τη συντριβή του διαστημοπλοίου σκοτώθηκε ο ένας από τους δύο πιλότους και το πρόγραμμα διαστημικού τουρισμού της Virgin Galactic δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT