Τρεις προσφορές για το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου

Τρεις προσφορές για το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον επενδυτών για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ. Χθες, τρία επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν το ενδιαφέρον τους για το ολυμπιακό ακίνητο του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο Αττικής, αλλά δεν υπήρξε κάτι ανάλογο για το έτερο ολυμπιακό ακίνητο, του Γαλατσίου, που επίσης επιχειρεί να αξιοποιήσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Επίσης, για τα 14 ξενοδοχεία-μπουτίκ που ήθελε να αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκφράστηκε μόνο για το ακίνητο «Σανατόριο Μάνα» που βρίσκεται στη Βυτίνα Αρκαδίας. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, μάλιστα, ανακήρυξε πλειοδότρια την εταιρεία Otus Ξενοδοχειακή – Τουριστική ΙΚΕ για τη μίσθωσή του για 50 χρόνια, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 16.600 ευρώ.

Tέλος, ενδιαφέρον από δύο σχήματα εκφράστηκε για ακίνητο 30 στρεμμάτων που βρίσκεται στις Γούρνες Χερσονήσου, στο Ηράκλειο της Κρήτης (πρώην αμερικανική βάση). Το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούσε την αξιοποίηση, στον ίδιο διαγωνισμό, του ακινήτου συνολικής έκτασης περίπου 346 στρεμμάτων. Ωστόσο, δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τα 316 στρέμματα του ακινήτου.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα για τα οποία υπήρξε υποβολή προσφορών, το ισχυρότερο ενδιαφέρον εστιάστηκε στο Ιππικό Κέντρο που βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής. Για το συγκεκριμένο ακίνητο δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν οι εταιρείες Dimand A.E., ΕΛΙΑ Κατασκευαστική Α.Ε. και Μαρκόπουλο Α.Ε. Ο διαγωνισμός προβλέπει την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του ακινήτου για 40 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, για το ακίνητο της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Χερσονήσου προσφορές υπέβαλαν οι εταιρείες Dimand A.E. και Jumbo A.E. Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική ανακοίνωση, για το ακίνητο έκτασης 316 στρεμμάτων που συμπεριλαμβανόταν στον ίδιο διαγωνισμό (Γούρνες Χερσονήσου), δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον. Τέλος, σε επόμενη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για τα δύο προς αξιοποίηση ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT