Νέο πρόγραμμα κατάρτισης πτυχιούχων ανέργων

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης πτυχιούχων ανέργων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας.

Στόχος του νέου προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, είναι η παροχή σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων. Βάσει του σχεδιασμού, η κατάρτιση θα επικεντρωθεί και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, όπως η σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίας.

Η δράση περιλαμβάνει:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών.

• Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.

Παράλληλα, προβλέπονται συμπληρωματικές υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πέραν αυτών που παρέχει ο ΟΑΕΔ στα κατά τόπους Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης με τους εργασιακούς του συμβούλους, πριν και κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης.

Κάθε ωφελούμενος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφόσον επιλεγεί, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται προσωπική «Επιταγή Κατάρτισης», που θα του δώσει τη δυνατότητα να επιλέξει, σύμφωνα με τις ανάγκες του, τον πάροχο και το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμεί.

Τα κριτήρια επιλογής είναι ο βαθμός κτήσης πτυχίου, η ηλικία του υποψηφίου, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (οικονομικό έτος 2014) και ο χρόνος ανεργίας.

Για τους ωφελούμενους πτυχιούχους ανέργους οι αιτήσεις θα καταβάλλονται από 22.12.2014 έως 14.1.2015, ενώ για τους παρόχους κατάρτισης, οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν από 29.12.2014 και ολοκληρώνονται στις 14.1.2015.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr. Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και η Δημόσια Πρόσκληση έχουν αναρτηθεί στο www.oaed.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή